Βόλεϊ

Στη Νάξο ο Παναθηναϊκός

Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Πανναξιακό στη Νάξο ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της δωδέκατης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ Γυναικών. Με Ανατόλια ο Ολυμπιακός, στη Σαντορίνη η ΑΕΚ.

Την συνέχεια του «απόλυτου» που διατηρεί φέτος θα διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Πανναξιακό, στο ματς που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της δωδέκατης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ Γυναικών.

Οι «πράσινες» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με το απόλυτο των βαθμών και επιστρέφουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις ένα μήνα περίπου μετά απ’ το τελευταίο τους παιχνίδι, αφού είχαν ρεπό στην ενδέκατη αγωνιστική.

Ο Γιώργος Ρούσης, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, δήλωσε για το ματς: «Ξεκινάμε τη νέα χρονιά και τον δεύτερο γύρο απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Το παιχνίδι για εμάς είναι σαν… πρεμιέρα γιατί το τελευταίο επίσημο παιχνίδι που δώσαμε ήταν πριν από περίπου 40 μέρες, ενώ αντίθετα η Νάξος λόγω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων έχει αγωνιστικό ρυθμό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την δυνατή έδρα καθιστούν δύσκολο το έργο μας. Για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να μην επηρεαστούμε απ’ όλα αυτά και το τι έγινε στον πρώτο γύρο, να βρούμε γρήγορα τον ρυθμό μας έτσι ώστε να παίξουμε με συγκέντρωση και υπομονή για να φτάσουμε στη νίκη».

Από την μεριά το ο Πανναξιακός προέρχεται απ’ τη μεγάλη νίκη επί της Λε Κανέ και θα παραταχθεί χωρίς την τραυματία Παναγιώτη Διώτη, αλλά και την Ειρήνη Κελεσίδου, λόγω ασθένειας.

Ο Ζόραν Κόβαζιτς που βλέπει την ομάδα του στη τρίτη θέση μετά από έναν θετικό πρώτο γύρο, τόνισε: «Τα προβλήματα είναι προβλήματα αλλά πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη κι όποιος έχει χαρακτήρα το δείχνει στο γήπεδο. Πρέπει να παλέψουμε και αυτό θα κάνουμε με όσες αθλήτριες κι αν είναι διαθέσιμες να παίξουν. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος, αήττητος και φυσικά είναι το φαβορί, αλλά κι εμείς θέλουμε τη νίκη και γι’ αυτό θα παλέψουμε».

Στο κατόπι του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Ανατόλια. Ο Γιάννης Νικολάκης θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς την Λετίσια Μποσκάτσι, ενώ η νεοαποκτηθείσα Ίβανα Νέσοβιτς αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» σχολίασε για το ματς: «Είναι ένα παιχνίδι όπου μετά τις τελευταίες εξελίξεις είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Έχω πει από τις αρχές του 2015 ότι όλα τα παιχνίδια τα βλέπουμε με σοβαρότητα όπως ακριβώς και το αυριανό. Έχουμε διαφορετικούς στόχους από το Ανατόλια αλλά θέλει συγκέντρωση. Θα έχουμε κάποιες αλλαγές στη σύνθεση μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Από τη μεριά του ο Σωκράτης Τζιουμάκας δήλωσε: «Η διακοπή των εορτών ήρθε στο χειρότερο σημείο για εμάς κι ο δεύτερος γύρος ξεκινάει με ένα παιχνίδι κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες. Οι δυσκολίες είναι δεδομένες ωστόσο θα προσπαθήσουμε χωρίς άγχος να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να μπορέσουμε να βρούμε τον ρυθμό μας».

Ντέρμπι αναμένεται να γίνει και στη Σαντορίνη, όπου ο τοπικός ΑΟ Θήρας θα υποδεχτέι την ΑΕΚ.

Η Ελένη Μεμετζή υπολογίζει σε όλες τις αθλήτριες της και τόνισε για το ματς: «Ξέρουμε ότι με νίκη θα βρεθούμε αρκετά κοντά στην 4η θέση κι αυτό σίγουρα είναι ένα κίνητρο για όλη την ομάδα. Ο βασικός μας στόχος δεν αλλάζει, όμως από τη στιγμή που έχουμε μία ευκαιρία θα τη διεκδικήσουμε χωρίς όμως να φορτωθούμε με άγχος. Ούτως ή άλλως το παιχνίδι έχει σημαντικές δυσκολίες καθώς η ΑΕΚ είναι μια πολύ μαχητική ομάδα που παίζει με πάθος σε κάθε ματς».

Από την πλευρά του ο Μανώλης Ρουμελιώτης πήρε στην αποστολή τις Λαγουδάκη, Νικούλη, όχι όμως και την άρρωστη Πατέλη με τον τεχνικό της Ένωσης να δηλώνει: «Είναι σίγουρα κομβικό παιχνίδι γιατί εμείς κι η Σαντορίνη θα διεκδικήσουμε την είσοδο μας στην τετράδα. Είναι σημαντικό, όχι όμως καθοριστικό αφού υπάρχουν κι άλλα δέκα παιχνίδια τα οποία βλέπουμε όλα με την ίδια σοβαρότητα. Ταξιδεύουμε με αισιοδοξία και πίστη για τη νίκη που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τη διαφορά από τον ΑΟ Θήρας».

Στο κλειστό της Χαλάστρας οι Μακεδόνες που είναι στην δέκατη θέση της θα υποδεχτούν Ηλιούπολη που είναι στην ένατη.

Κανονικά στην αποστολή των Μακεδόνων συμμετέχουν οι Αλεξάκου και Καραφουλίδου, οι οποίες επέστρεψαν με ίωση απ’ τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Κορασίδων.

«Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και θέλουμε τη νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Είναι ένα ερωτηματικό το πώς θα αντιδράσουν οι ομάδες μετά τη διακοπή και τη νίκη θα πάρει η ομάδα που θα δείξει μέσα στο γήπεδο ότι το θέλει περισσότερο».

Η Δήμητρα Λυκογιάννη από τη μεριά της θέλει να δει την Ηλιούπολη να επιστρέφει στις νίκες και δήλωσε ενόψει του ματς: «Σίγουρα οι συνεχόμενες ήττες μας επηρέασαν ψυχολογικά, αλλά ελπίζω ότι θα δείξουμε από δω και πέρα το καλό μας πρόσωπο. Το διάστημα που μεσολάβησε από τον τελευταίο αγώνα ήταν αρκετά μεγάλο και όλες οι ομάδες θα έχουν επηρεαστεί, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 17/1/2015
Χαλάστρας, 18.00, ΑΣ Μακεδόνες - ΓΣ Ηλιούπολης (Δεληκωστίδης – Μπόμπορας, Στεργιόπουλος)
Ανατόλια, 18.00, ΣΑΑΚ Ανατόλια – Ολυμπιακός ΣΦΠ (Τσιούλα-Παπακοσμάς, Τσοπάνογλου)
Θήρας, 16.00, ΑΟ Θήρας - ΑΕΚ (Μαρκάτης – Σταρίδας, Μαυρικίδης)
Νάξου, 18.30, ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΟ Παναθηναϊκός (Μάλφας – Χλωρός, Ρουσσάκης)

Kυριακή 18/1/2015
Κατσάνειο 20.00 ΓΣ Ηρακλής - ΟΠ Ρεθύμνου (Αβραμίδης – Δημητρίου, Καραγιάννης)
*Ρεπό ο ΑΟ Μαρκοπούλου

Η Βαθμολογία
1.Παναθηναϊκός 30
2.Ολυμπιακός 24
3.Πανναξιακός 24
4.ΑΕΚ 21
5.ΑΟ Θήρας 16
6.ΟΠ Ρεθύμνου 12
7.Μαρκόπουλο 11
8.Ανατόλια 9
9.ΓΣ Ηλιούπολης 9
10.Μακεδόνες 6
11.Ηρακλής 0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x