Ιταλία

Στη Νάπολι το θρίλερ! (video)

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με πρωταγωνιστές τους Ιγκουαΐν, Τέβες (δύο γκολ έκαστος), η Νάπολι πήρε το... θρίλερ από τη Γιουβέντους στα πέναλτι (8-7) και κατέκτησε το ιταλικό Σούπερ Καπ!

«Έσπασαν» καρδιές στον τελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ που διεξήχθη στο Κατάρ!

Τέβες (5’, 106’) και Ιγκουαΐν (68’, 118’) …χόρεψαν τάνγκο για 120 λεπτά, μέχρι το ματς-θρίλερ να οδηγηθεί στα πέναλτι (1-1 κ.α., 2-2 παρ.).

Εκεί ο Μπουφόν έκανε ό,τι μπορούσε (με τρεις επεμβάσεις) για τη Γιουβέντους, αλλά τελικά η μπίλια έκατσε στη Νάπολι! Ο Κουλιμπαλί ευστόχησε από την άσπρη βούλα και στην επόμενη εκτέλεση ο Ράφαελ σταμάτησε τον Παντοΐν, χαρίζοντας τον τίτλο στους «παρτενοπέι»!

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Γιουβέντους. Ο Τέβες εκμεταλλεύτηκε το διπλό λάθος στην άμυνα της Νάπολι, βγήκε φάτσα με τον Ραφαέλ, και πλασάροντάς τον κάτω από τα πόδια, πέτυχε το 1-0 νωρίς-νωρίς στο 5ο λεπτό.

inner

Η Νάπολι αντέδρασε και με βασικούς εκφραστές των επιθετικών της προσπαθειών τους Χάμσικ και Ιγκουαΐν έψαξε την ισοφάριση. Αυτή ήρθε κοντά στο 15’, όταν ο Χάμσικ με σουτ λίγο έξω από την περιοχή σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπουφόν.

Στο 54’ ο Σλοβάκος βρήκε ωραία τον Καγεχόν, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στο 60’ άγγιξε ξανά την ισοφάριση με το ψηλεκρεμαστό πλασέ του Ιγκουαΐν να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη δεν της γύρισε την πλάτη στην …καραμπόλα που έφερε στην περιοχή της, η επικίνδυνη συρτή σέντρα του Εβρά στο 60’ και το πολυπόθητο γκολ ήρθε τελικά λίγα λεπτά αργότερα από τον Ιγκουαΐν που βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή, και αξιοποιώντας την σέντρα ακριβείας του Ντε Γκουζμάν, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 68’.

inner

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με την Γιουβέντους να μπαίνει πιο δυνατά και με υπέροχη προσωπική ενέργεια και τελείωμα του Τέβεζ να φτάνει στο 2-1 στο 106' και με το... ένα χέρι ν' αγκαλιάζει την κούπα. Ο Ιγκουαΐν όμως διαφορετική άποψη. Και μπορεί ο Μπουφόν να του στέρησε το γκολ σε τετ-α-τετ, όχι όμως και στο τέλος, όπου με αυτοθυσία, και σουτάροντας ενώ έπεφτε, έγραψε το 2-2 στο 118'.



H σειρά των πέναλτι:

Ζορζίνιο (επέμβαση Μπουφόν)

Τέβες (δοκάρι)

Γκουλάμ 0-1

Βιδάλ 1-1

Αλμπιόλ 1-2

Πογκμπά 2-2

Ινλέρ 2-3

Μαρκίζιο 3-3

Ιγκουαΐν 3-4

Μοράτα 4-4

Γκαργκάνο 4-5

Μπονούτσι 5-5

Μέρτενς (επέμβαση Μπουφόν)

Κιελίνι (επέμβαση Ραφαέλ)

Καγιεχόν (επέμβαση Μπουφόν)

Περέιρα (άουτ)

Κουλιμπαλί 5-6

Παντοΐν (επέμβαση Ραφαέλ)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Γιουβέντους (Μάσιμο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ (79' Παντοΐν), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο (67' Περέιρα), Μαρκίζιο, Πογκμπά, Βιδάλ, Γιορέντε (105' Μοράτα), Τέβες.

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ραφαέλ, Μάτζο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Λόπεθ (90' Ινλέρ), Γκαργκάνο, Καγιεχόν, Χάμσικ (79' Μέρτενς), Ντε Γκουζμάν (105' Ζορζίνιο), Ιγκουαΐν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x