Κώστας Μιαούλης

Στην ΑΕΚ έχουν θέση πλέον εκείνοι που μπορούν

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει με αφορμή και την απομάκρυνση του Ντε Μπαρτόλο, τον μοναδικό δρόμο που έχει η ΑΕΚ ώστε ν’ ανέβει τα σκαλοπάτια για την κορυφή.

Μπορεί αυτή η αποπομπή να αφορούσε το staff του επιτελείου του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά θεωρώ πως δείχνει κι ένα μονοπάτι που θ’ ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η ΠΑΕ ΑΕΚ, τουλάχιστον αυτό ελπίζω και με την επάνδρωση του έμψυχου δυναμικού της.

Ο Ντε Μπαρτόλο έκανε την επιλογή του ακραίου μπακ Ντίας και απέτυχε, ενώ η Ένωση σε αυτό παζάρι σύρθηκε εξαιτίας του για περίπου έναν μήνα σε ένα σίριαλ που και πάλι επικοινωνιακά την έπληξε με έναν άλλο Ντίας.

Χωρίς καμία διάθεση ν’ αβαντάρω την μεταγραφή που τελικά έγινε, ίσως αυτή η αποτυχία βγήκε σε καλό, μιας ο Αραούχο αποτελεί μια πιο σίγουρη και ανώτερη για εμένα επιλογή.

Με αυτό το δόγμα και το σκεπτικό, οφείλει να προχωρήσει η ΑΕΚ και στη στελέχωση του δυναμικού της, αλλά και στο γενναίο ξεσκαρτάρισμα που θα πρέπει να γίνει στο ρόστερ της. Η Ένωση για να γίνει πραγματικά ανταγωνιστική για τίτλο, δεν θα πρέπει να κάνει ουδεμία έκπτωση. Κι αυτό σημαίνει πως και ποδοσφαιριστές στους οποίους δόθηκε άπειρος χρόνος και πάμπολλες ευκαιρίες, δεν μπορούν να συνεχίσουν και μετά από αυτό το καλοκαίρι στην ΑΕΚ.

Το ξεκαθάρισμα, αλλά και η όποια ενίσχυση απομένει να γίνει το καλοκαίρι μετά τις σχετικά καλές προσθήκες που φαίνεται να έγιναν σε αυτό το παζάρι, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά εύστοχες. Ο Δικέφαλος για να πετάξει, θα πρέπει πλέον να πάψει να λειτουργεί με χαμηλή στόχευση και μικρές προσδοκίες από τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, αλλά και απ' όσους συνθέτουν τη δομή της σαν ποδοσφαιρικό τμήμα.

Τα πράγματα είναι απλά. Επειδή άλλη χρονιά σαν τη φετινή δεν αντέχεται από κανέναν, η ΑΕΚ οφείλει να συνεχίσει με ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα μπορούν ν’ αντέξουν και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες σε μια ομάδα που πραγματικά θα πρωταγωνιστεί. Κι ειλικρινά, αφού έλαχε ο κλήρος στον Χιμένεθ να είναι αυτός που εκτός σοβαρού απρόοπτου θα κλείσει και την σεζόν, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος και φετινής κατάταξης, θα πρέπει να αξιολογήσει αυτός (ή οποιοσδήποτε άλλος ήταν στη θέση του αυτή τη χρονική περίοδο προπονητής) και να προχωρήσει τη νέα σεζόν. Με ένα πραγματικά αξιόμαχο οπλοστάσιο που θα έχει κριθεί από τον ίδιο, ανεξάρτητα με το τι θα καταφέρει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ως προς το ματς με τον Λεβαδειακό, καλό είναι που υπάρχει μια σοβαρή προσέγγιση από την πλευρά του Χιμένεθ, μιας και η φετινή Ένωση μας έχει συνηθίσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Με την απόκτηση του Βινίσιους θεωρώ πως το καλοκαίρι, οι κινήσεις που απομένει να γίνουν είναι στα εξτρέμ, ενώ μπορεί ν’ ανοίξει η κουβέντα και για κάποιον ακόμα χαφ. Η απόδοση του Μάνταλου από εδώ και στο εξής και ως το τέλος του χρόνου ίσως να κρίνει το αν θ’ ανοίξει τέτοια συζήτηση. Ο Αϊντάρεβιτς έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Παρά το μειονέκτημα της ταχύτητας ευελπιστώ πως μπορεί να βοηθήσει δημιουργικά στη συνέχεια της σεζόν. Άλλωστε και για τον Πέκχαρτ είχαν ειπωθεί πολλά αρνητικά, αλλά ο Τσέχος ανάγκασε τους πάντες με την απόδοση του ν' αναιρέσουν και κέρδισε την εκτίμηση όλων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x