Χάντμπολ

Στην ΑΕΚ το ντέρμπι των «Δικεφάλων»

Χωρίς καμία δυσκολία η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Α1 χάντμπολ των αδρών επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 34-20, στο κλειστό της Κυψέλης.

Ντέρμπι μόνο στο… όνομα. Η ΑΕΚ δε συνάντησε καμία αντίσταση στο κλειστό της Κυψέλης κόντρα στον ΠΑΟΚ, νικώντας τον με το ευρύ 34-20, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α1 χάντμπολ των ανδρών.

Παράλληλα πέτυχε ρεκόρ στις αναμετρήσεις κόντρα στους φιλοξενούμενους αφού τα 14 τέρματα είναι η μεγαλύτερη διαφορά στα 25 παιχνίδια που έχουν δώσει από το 2005 όπου υπάρχει η προϊστορία των αναμετρήσεων τους.

Η «Ένωση» διατήρησε το φετινό της αήττητο εντός συνόρων αλλά και την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ από την άλλη ο «Δικέφαλος του Βορρά», μπήκε σε περιπέτειες όσον αφορά στην κατάληψη των πρώτων τεσσάρων θέσεων που δίνουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης με τους «κιτρινόμαυρους» να ανεβάζουν στροφές στη συνέχεια και να φτάνουν σε μια άνετη νίκη.

Κίνδυνος να χάσει τον τελικό ο Ζούγιοβιτς

Η αποβολή του Πέταρ Ζούγιοβιτς στο 2' για κουτουλιά στον Δημήτρη Τσακίρη είναι πιθανό να του στερήσει την συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Διομήδη Άργους στις 19 Μαρτίου. Ο Σέρβος πλέι μέικερ θα τιμωρηθεί αυτεπάγγελτα με μία αγωνιστική, αφού του κρατήθηκε το δελτίο και αν τιμωρηθεί επιπλέον από τον αθλητικό δικαστή, τότε δεν θα δώσει το "παρών" στο μεγάλο ραντεβού, αφού –εκτός απροόπτου- θα διεξαχθεί μόνο μία αγωνιστική πρωταθλήματος μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Τα πεντάλεπτα: 4-3, 5-4, 7-5, 9-7, 13-8, 15-10 (ημχ.), 19-12, 22-13, 25-15, 26-16, 30-18, 34-20

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 6, Μπακαούκας 4, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 7, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς, Ν. Νικολαϊδης 4, Σανίκης 2, Αλβανός 5, Καρυπίδης 3, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 3, Χερουβείμ.

ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Παλάσκας 2, Γουργούμης, Πίτσιος, Νικολαϊδης, Βότσης 2, Κοκκώνης 3, Ιλερής, Ορφανουδάκης, Πετρίδης 2, Παπαδόπουλος, Τσακίρης 5, Τρουμπέτας 2, Κεσίδης 1, Τσίλης 3, Τσεσμετζίδης.

Διαιτητές: Βήτας- Σκλαβενίτης, Κόκκινη: 2:22 Ζούγιοβιτς (κρατήθηκε δελτίο), δίλεπτα: 4-5, πέναλτι: 2/2-5/5

Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα: «Στο 2:22 αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Πέταρ Ζούγιοβιτς διότι χτύπησε εσκεμμένα εκτός φάσης με το κεφάλι του αντίπαλο αθλητή (Δημήτρη Τσακίρη) στο κεφάλι (κουτουλιά)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x