Επικαιρότητα

Στην κινεζική εταιρία State Grid το 24% του ΑΔΜΗΕ

H Κινεζική εταιρία State Grid είναι εκείνη που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την πώληση του 24% του AΔMHE.

Η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή.

Πλειοψηφών προσφέρων αναδείχθηκε η κινεζική εταιρεία State Grid με τίμημα 320 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ήταν άψογη, σημειώνεται στην ανακοίνωση, γεγονός για το οποίο η διοίκηση της ΔΕΗ συγχαίρει τα αρμόδια στελέχη της εταιρείας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

«Το ΔΣ της Επιχείρησης στις 31 Οκτωβρίου 2016 θα πάρει την απόφαση για τον προτιμητέο επενδυτή. Οριστική απόφαση θα λάβει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων η οποία προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου 2016», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Η SGCC, έχει μερίδια στον πορτογαλικό διαχειριστή REN και στη μητρική της ιταλικής TERNA, είχε συμμετάσχει το 2014 στον προηγούμενο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει η διαδικασία για την υπόλοιπη απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ: Δηλαδή η μεταβίβαση του 25% του ΑΔΜΗΕ στην Δημόσια Εταιρεία Συμμετοχών ΑΔΜΗΕ και η μεταβίβαση του 51% στην εταιρεία holding, η οποία και εν συνεχεία θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Ας σημειωθεί ότι στην holding, το 26% θα ελέγχεται από το Δημόσιο, και το 25% από τους τωρινούς μετόχους της ΔΕΗ.


Πηγή: Iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x