Επικαιρότητα

Στήνουν καταυλισμό στο πάρκο Τρίτση για 1.000 πρόσφυγες -Αντιδράσεις

Η κυβέρνηση «τρέχει» να μοιράσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε διάφορες περιοχές.

Μετά το άνοιγμα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά και τη δημιουργία καταυλισμού με σκηνές στο γήπεδο του baseball, ένας ακόμα χώρος θα μετατραπεί σε κατασκήνωση φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Πρόκειται για μία τοποθεσία κοντά στο πάρκο Τρίτση, συγκεκριμένα στο νότιο μέρος του πάρκου, στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Ιλίου.

Ο καταυλισμός στο Ιλιον θα φιλοξενήσει 1.000 πρόσφυγες

Οι εργασίες στο χώρο που επιλέχθηκε για να δημιουργηθεί ο καταυλισμός ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας από άνδρες του Στρατού. Στο σημείο έφτασαν μηχανικοί των ενόπλων δυνάμεων, ενώ αμέσως έπιασαν δουλειά οι εκσκαφής. Επικεφαλής της δημιουργίας του καταυλισμού είναι ένας εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας, ο οποίος ενημερώνει τους άνδρες του Στρατού για το που θα πρέπει να τοποθετηθούν οι σκηνές. Σύμφωνα με πληροφορίες έως την Πέμπτη αναμένεται να είναι έτοιμος ο καταυλισμός προκειμένου να μεταφερθούν εκεί περίπου 1.000. Εκτός από σκηνές, στο σημείο θα τοποθετηθούν τουαλέτες, μαγειρεία, ιατρεία και χώροι διοικητικής υποστήριξης.

inner

Το Σάββατο ενημέρωσε το υπουργείο το δήμο

Μόλις το Σάββατο ο Γιάννης Μουζάλας ενημέρωσε το δήμο που η κυβέρνηση επιθυμεί να παραχωρηθεί από το δήμο για ένα μήνα το συγκεκριμένο σημεία για τη δημιουργία καταυλισμού. Την Κυριακή συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο και σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες.

inner

Αντιδράσεις για την επιλογή του σημείου

Δεν ήταν λίγες πάντως οι αντιδράσεις για την επιλογή του σημείου που θα δημιουργηθεί ο καταυλισμός. Βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό γυμναστήριο της περιοχής, το οποίο επισκέπτονται περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x