Κώστας Μιαούλης

Στο +2, πιο φρέσκος και με πιο πολλές επιλογές ο ΠΑΟ

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει για την παρέλαση των «πράσινων» στην Τρίπολη και για την βελτιωμένη εικόνα του ΠΑΟΚ, σε ένα γήπεδο που δέχτηκε τεσσάρα πριν από τρεις μήνες.

Η πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ, φέρνει ξεκάθαρα τον Παναθηναϊκό στη θέση του οδηγού. Μια πειστική εμφάνιση, με τέσσερα γκολ, κόντρα σε μια ομάδα που οι «πράσινοι» έφεραν δύο ισοπαλίες στην κανονική περίοδο και μάλιστα σε μια έδρα απόρθητη στην σεζόν, δεν είναι και μικρό πράγμα. Ο Καρέλης με τον Κλωναρίδη, βρίσκονταν με…δεμένα μάτια και ο Παναθηναϊκός μπήκε στη θέση του οδηγού, με το «καλησπέρα» στα πλέι-οφ.

Μια νίκη με 4-0 μέσα στην Τρίπολη είναι σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακή. Έστω και αν απέναντι τους βρισκόταν μια ομάδα που είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορεί ν’ ανεβάσει στροφές, αφού ο Αστέρας, βρίσκεται σε συνεχή δράση εδώ και 24 μήνες, με μια διακοπή (συνολικά στο διάστημα) το πολύ ενός μήνα. Η εκκίνηση του Παναθηναϊκού, βάζει ένα ψηλό εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει ο ανταγωνιστής του ΠΑΟΚ, ο οποίος με την έναρξη βρίσκεται δύο πόντους πίσω.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στο Περιστέρι από το 25’ και μετά. Δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία, ωστόσο αν έπρεπε να κερδίσει κάποιος, αυτός θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι ο Δικέφαλος του Βορρά. Ο Μακ ήταν δαιμονιώδης, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει όπως θα έπρεπε, κάποιες φάσεις πάσας ή τελικής προσπάθειας όπως θα έπρεπε.

Ο Γ.Χ αλλαγές δεν έκανε κι αυτό είχε μια λογική, υπό την έννοια, πως ο ΠΑΟΚ και καλός ήταν μεσοεπιθετικά, αλλά και ο ίδιος στον πάγκο δεν είχε πολλές επιλογές. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε σε δύσκολο εκτός έδρας ματς ενώ δέχτηκε πρώτος γκολ. Όχι μόνο αντέδρασε, έπαιξε μπάλα, αναζήτησε τη νίκη και σταμάτησε σε έναν νεαρό πορτιέρο που έκανε 2 υπέροχες επεμβάσεις. Ειδικά η πρώτη του 21χρονου Βασίλη Μπάρκα, δευτερόλεπτα αφού έχει πάρει τη θέση του Γκορμπούνοφ, στο σουτ του Κλάους, έχει εξαιρετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Το ερωτηματικό για τον ΠΑΟΚ, είναι πόσο μπορεί ν’ αντέξει με τόσο περιορισμένες επιλογές. Μετά το ματς Κλάους και Βίτορ, ήταν ήδη στο ιατρικό δελτίο. Εκεί παρατηρείται και μια ακόμα διαφορά που δίνει ένα σαφές πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό, έναντι του ΠΑΟΚ. Την ώρα που οι «πράσινοι» έκαναν μια... παρέλαση στην Τρίπολη, με την πολυτέλεια να μπαίνει ο Μπεργκ αλλαγή και η εικόνα του «τριφυλλιού» να αποτυπώνεται σε σφρίγος και φρεσκάδα, ο Γ.Χ μετράει μία – μία τις επιλογές του και βλέπει σε κάθε ματς να έχει απώλειες σε έμψυχο δυναμικό. Ο Δικέφαλος έχει συνέλθει, αλλά οι επιλογές του μοιάζουν περιορισμένες. Οι «πράσινοι» πέρα από το βαθμολογικό προβάδισμα, δείχνουν και πιο φρέσκοι έναντι του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x