Τένις

Στο No. 1 του κόσμου ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κατάκτηση του ITF Trofeo Bonfiglio ανέβηκε και επίσημα πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της ITF στην κατηγορία των juniors κάτι που Έλληνας παίκτης δεν έχει καταφέρει ξανά.

Ο 17χρονος Έλληνας ήταν κορυφαίος όλη τη βδομάδα στο Μιλάνο και η πορεία του στέφθηκε με επιτυχία, αφού κατέκτησε τον τίτλο στο ITF Trofeo Bonfiglio, τουρνουά της ανώτερης κατηγορίας (Grade A).

Ο Νο. 1 πλέον στον κόσμο κέρδισε εύκολα τον Αμερικανό Γιουλίσις Μπλαντς με 2-0 σετ (6-4, 6-3) και για πρώτη φορά στην ιστορία της ITF «ανεμίζει» η ελληνική σημαία όντας πρώτη.

inner

«Είναι το καλύτερο συναίσθημα, κερδίζοντας τον πρώτο μου ITF Juniors Grand Slam τίτλο εδώ στο Μιλάνο. Το ονειρευόμουν καιρό αυτό. Πάντα πίστευα ότι μπορώ να πετύχω κάτι τέτοιο και το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα. Ήταν η καλύτερη εβδομάδα τη φετινή σεζόν.

"Είμαι υπερήφανος που ανήκω στο Champ seed Foundation πρόγραμμα της Patrick Mouratoglou Tennis Academy που με βοηθά να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Είμαι ευγνώμων και για τον πατέρα μου, Απόστολο που πάντα με στηρίζει και βρίσκεται δίπλα μου» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Στέφανος.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς που μετράει 11 συνεχόμενες νίκες στο χώμα, είναι έτοιμος για το Γαλλικό Όπεν όπου θα προσπαθήσει να κατακτήσει και τον πρώτο Grand Slam τίτλο στα juniors. Παράλληλα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κέρδισε 30 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών και είναι πολύ κοντά στο Top 400 της ATP!

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x