Γενικά

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο η Εθνική ομάδα μπότσια

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο μπότσια της Βαρκελώνης, το οποίο δίνει βαθμούς, ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, θα συμμετάσχει από την Τετάρτη ως το Σάββατο η Εθνική ομάδα.

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Τζήμα, βρίσκονται συνολικά εννέα αθλητές/ήτριες και στις τέσσερις κατηγορίες.


Πρόκειται για τους εξής:

Κατηγορία BC1 - Σουλάνης Παναγιώτης, Α.Σ. ΑμεΑ «Άγιος Χριστόφορος»

Κατηγορία BC2 - Παπαδάκης Αλέξανδρος, Α.Σ. ΑμεΑ «Άγιος Χριστόφορος», Γαλαίος Χρήστος, Α.Σ. ΑμεΑ «Τυρταίος»

Κατηγορία BC3 - Πολυχρονίδης Γρηγόρης, Α.Σ. ΑμεΑ «Άγιος Χριστόφορος», Πανανός Νικόλαος, Α.Σ. ΑμεΑ «Ειδική Ολυμπιάδα», Ντέντα Άννα, Α.Σ. ΑμεΑ «Άγιος Χριστόφορος»

Κατηγορία BC4 - Νίκο Βασίλι, Α.Σ. ΑμεΑ «Τυρταίος», Μόρφη Χρυσή, Α.Σ. ΑμεΑ« Άγιος Χριστόφορος», Γωνιάς Μαρίνος , Α.Σ. ΑμεΑ« Τυρταίος»


Στα ατομικά των τεσσάρων κατηγοριών, συμμετέχουν συνολικά 306 αθλητές και αθλήτριες από 23 χώρες. Την Τετάρτη, θα γίνουν αγώνες στα ζευγάρια και τα ομαδικά όλων των κατηγοριών, ενώ τα ατομικά θα ξεκινήσουν την Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν με τους τελικούς στις 4 Απριλίου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στη "Rambla del Celler Sportive Center" της Βαρκελώνης.

Οι «χρυσοί» Παραολυμπιονίκες του Λονδίνου στα ζευγάρια BC3, Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Νίκος Πανανός, κατέχουν τη δεύτερη και 34η θέση της παγκόσμιας κατάταξης αντίστοιχα στα ατομικά της συγκεκριμένης κατηγορίας, ενώ ο Παναγιώτης Σουλάνης είναι ένατος στην BC1.

Η κατάταξη των υπολοίπων είναι: Αλέξανδρος Παπαδάκης 32ος, Χρήστος Γαλαίος 45ος, Νίκο Βασίλι 28ος.

Αρχηγός αποστολής είναι ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Αριστείδης Πανανός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x