Επικαιρότητα

Στο κενό οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί παράνομης λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών

Στο κενό πέφτουν οι αιτιάσεις κυβερνητικών στελεχών περί παράνομης λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και περί ασυδοσίας στο τηλεοπτικό τοπίο...

Στο κενό πέφτουν οι αιτιάσεις κυβερνητικών στελεχών περί παράνομης λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και περί ασυδοσίας στο τηλεοπτικό τοπίο, όπως επισημαίνουν έγκυροι νομικοί κύκλοι, που έχουν χειριστεί θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια.

Ποια είναι η αλήθεια:

Το 1993 το αρμόδιο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προχώρησε σε πλήρη, δημόσιο διαγωνισμό.

Ως η αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή της πολιτείας για τα ραδιοτηλεοπτικά, το ΕΡΣ αξιολόγησε τους υποβληθέντες φακέλους εκείνη την περίοδο σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία. Στη συνέχεια, οι τηλεοπτικές άδειες δόθηκαν βάσει της τελικής εισήγησης της Αρχής, και οι αποφάσεις ελήφθησαν από την πολιτεία.

Τουλάχιστον έξι από τους επτά εν λειτουργία τηλεοπτικούς σταθμούς – μεταξύ των οποίων και ο ΣΚΑΪ – διατηρούν νόμιμη άδεια από το 1993, ενώ οι νόμιμες άδειες του 1993 με νεότερες αποφάσεις παρατάθηκαν, αορίστως, δια νόμου μέχρι την προκήρυξη νέας διαδικασίας αδειοδότησης και αφού αυτή ολοκληρωθεί.

Οι υπόλοιποι εν λειτουργία τηλεοπτικοί σταθμοί – ορισμένοι εθνικής εμβέλειας και κυρίως οι περιφερειακοί – λειτουργούν με καθεστώς προσωρινής νομιμότητας με βάση τη συμμετοχή τους στην άκαρπη αδειοδοτική διαδικασία του 1998.

«Τι έχει συμβεί εδώ το ξέρουμε όλοι. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μέγα καναλάρχη, τον εαυτό της και να ελέγξει το τοπίο. Ιστορικά, τέτοιες προσπάθειες σε δημοκρατικές χώρες δεν επιτυγχάνουν, δε θα πετύχουν ούτε στην Ελλάδα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, τόνισε πως θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών σε τέσσερις σε επτά.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x