Πόλο

Στο Παπαστράτειο ο τίτλος!

Η Βουλιαγμένη νίκησε 8-5 τον Ολυμπιακό, ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των τελικών στην Α1 πόλο γυναικών και ο τίτλος θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι στο Παπαστράτειο το ερχόμενο Σάββατο.

Το ερχόμενο Σάββατο στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των τελικών, θα αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα στην Α1 πόλο γυναικών. Στον σημερινό τέταρτο τςλικό που έγινε στο κολυμβητήριο του Λαιμού, η Βουλιαγμένη επικράτησε 8-5 των "ερυθρόλευκων" και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά και έβρισκαν τις λύσεις από τη φουνταριστό, οπότε το ματς ήταν ντέρμπι και το πρώτο οκτάλεπτο έληξε με 3-2 για τις «ερυθρόλευκες», με αμφότερες να έχουν πέντε διαφορετικές σκόρερ σε εκείνο το διάστημα.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, υπήρχε εκατέρωθεν αστοχία στην παίκτρια παραπάνω. Αμφότερες αστόχησαν σε τέσσερις επιθέσεις και τη Βουλιαγμένη να έχει τις αποβολές των Τσουκαλά και Σώρα και τη Χυδηριώτη να ισοφαρίζει σε 3-3 λίγο πριν την ολοκλήρωση του οκταλέπτου, ενώ η Κοντογιάννη είσε δοκάρι στην τελευταία επίθεση, ώστε να δώσει το προβάδισμα.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, η Τσουκαλά έδωσε προβάδισμα στη Βουλιαγμένη με 4-3, με τις Ξενάκη και Ασημάκη να αποβάλλονται και τις Μπιανκόνι και Μανωλιουδάκη να σημαδεύουν δύο φορές τα δοκάρια των γηπεδούχων. Έτσι, η Ρουμπέση με την παίκτρια παραπάνω, έκανε το 5-2 και έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα της, την ώρα που η Πρωτόπαππα σημάδευε το αντίπαλο δοκάρι, με τις κυπελλούχους Ελλάδος να έχουν 1/7 στην παίκτρια παραπάνω.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι αποβολές Πρωτόπαππα, Μαργαρίτας Πλευρίτου και Μανωλιουδάκη ευνόησαν τη Βουλιαγμένη, η οποία έφτασε στο 6-3 με τη Γερόλυμου και «καπάκι» η Ι. Χυδυριώτη έκανε το 7-3, πριν μειώσει αμέσως στην επόμενη επίθεση η Μπιανκόνι σε 7-4. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη παράτησαν το ματς και η Τσουκαλά σαν σε προπόνηση διαμόρφωσε το 8-4, πριν μειώσει στο τελικό 8-5 η Μπιανκόνι με πέναλτι, με τη Βουλιαγμένη να έχει 3/7 και τον Ολυμπιακό 2/9 στην παίκτρια παραπάνω.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα η έφορος του Ολυμπιακού, Αλεξάνδρα Καλογερά, για έντονη διαμαρτυρία.


Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-0, 2-0, 3-2

Βουλιαγμένη: Τσουκαλά 3, Ι. Χυδηριώτη 3, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 1

Ολυμπιακός: Μπιανκόνι 2, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ασημάκη 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x