Επικαιρότητα

Στο παρά… 3 για τη συντέλεια του κόσμου!

Δύο λεπτά πιο κοντά προς τα μεσάνυχτα του κόσμου, δείχνει πλέον ο λεπτοδείκτης του παγκόσμιου ρολογιού της συντέλειας του πλανήτη.

Ο κίνδυνος όλο και μεγαλώνει με την κλιματική αλλαγή και τον πυρηνικό όλεθρο να απειλεί κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Οι επιστήμονες διατηρούν ένα συμβολικό ρολόι από το 1947, δύο χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις τους υποστηρίζουν ότι ο δείκτης δεν βρίσκεται πια στο παρά πέντε πριν από τα μεσάνυχτα, αλλά στο παρά τρία. Με το ρολόι αξιολογούν τις αποφάσεις των ηγετών της παγκόσμιας κοινότητας και τι επιπτώσεις έχουν αυτές στο μέλλον των πολιτών.

«Σήμερα η ανεξέλεγκτη αλλαγή του κλίματος, η κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών, ο εκσυγχρονισμός των όπλων θέτουν μια αδιαμφισβήτητη και άνευ προηγουμένου απειλή για τη συνέχιση της ανθρώπινης ύπαρξης», δήλωσε η Kennette Benedict διευθύντρια του Bulletin of the Atomic Scientists στο Σικάγο, της ομάδας ατομικών επιστημών που παρακολουθεί και καθορίζει την ώρα στο ρολόι της συντέλειας. Το ρολόι είναι ένα είδος βαρόμετρου, το οποίο δημιούργησε μια ομάδα επιστημόνων εκ των οποίων οι 17 έχουν βραβευτεί με Νόμπελ.

Επιμέλεια: Μαρίνα Μαντζαβινάτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x