Μπάμπης Χριστόγλου

Στο πρωτάθλημα θα είναι αλλιώς

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sportfm.gr για τον τρόπο που ο Όσκαρ Γκαρσία προσέγγισε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και περιμένει έναν άλλο Ολυμπιακό στο ματς του πρωταθλήματος.

Από τις επιλογές στην 11άδα και μόνο καταλαβαίνεις τι έχει στο μυαλό του ο Γκαρσία. Ο Καταλανός άφησε έξω τον Μιραλάς, άφησε έξω τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Καρίμ, και «άνοιξε» το ροτέισόν του για να μπορέσει να έχει η ομάδα του υψηλή απόδοση σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το καταλαβαίνεις και από την επιλογή του να μη ρίξει τον Ανσαριφάρντ κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου για να πιέσει περισσότερο την άμυνα της ΑΕΚ.

Το σκεπτικό του απόλυτα λογικό: θα πιέσουμε στο ξεκίνημα, θα ψάξουμε να βρούμε ένα γκολ και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Με άλλα λόγια, αν ο Τζούρτζεβιτς ή ο Ζιλέ είχαν ευστοχήσει στις δύο μεγάλες φάσεις που βρήκαν στο ξεκίνημα του ματς, το παιχνίδι θα είχε πάει αλλού. Από τη στιγμή που δεν σου κάθονται, όμως, αυτές αλλά ούτε και η φάση με τον Σισέ που αστοχεί με κεφαλιά από εξαιρετική θέση αρχίζει και περνά από το κεφάλι σου και ο κίνδυνος να τιμωρηθείς τρώγοντας κάνα γκολ κόντρα στη ροή του ματς. Γι’ αυτό και μαζεύτηκε ο Ολυμπιακός από το 25’-30’ και μετά, γι΄αυτό και πήρε λίγο την μπάλα στα πόδια της η ΑΕΚ που μέχρι τότε δεν είχε περάσει τη σέντρα με παραπάνω από δύο παίκτες, γι’ αυτό και σταμάτησε να είναι τόσο πιεστικός όσο ήταν και στα πρώτα λεπτά.

Οι παίκτες του συνέχισαν να παίρνουν όλες τις πρώτες μπάλες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, κενά στην άμυνα δεν υπήρξαν και ορισμένες επιπολαιότητες δεν φάνηκαν πολύ δεδομένου ότι και ο αντίπαλος έπαιζε με μόνο στόχο το 0 στην άμυνά του. Αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Ολυμπιακός πέρασε ένα δεύτερο κύμα επίθεσης μετά την είσοδο του Μιραλάς στο παιχνίδι. Με κυριότερη φάση την πάσα πάρε – βάλε του Βέλγου στον Φορτούνη οι ερυθρόλευκοι μετέφεραν ξανά το παιχνίδι στην περιοχή της ΑΕΚ αλλά μόλις διαπίστωσαν ότι δεν τους κάθεται το γκολ επέστρεψαν σε μια πιο συντηρητική λογική.

Κι έτσι προέκυψε ένα απόλυτα αναμενόμενο 0-0. Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να βγάζει την ΑΕΚ κερδισμένη στα σημεία αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Και δεν είναι έτσι διότι η ομάδα του Χιμένεθ πρέπει να σκοράρει για να περάσει. Και για να σκοράρει πρέπει να αφήσει λίγο τη λογική του κλείνομαι και καταστρέφω το ματς και να προσφέρει χώρους στον αντίπαλο. Είναι δηλαδή ματς κομμένο και ραμμένο για το ταλέντο του Μιραλάς.

Και κάτι ακόμα: στο πρωτάθλημα το πράγμα θα είναι τελείως διαφορετικό. Η ΑΕΚ τα ίδια θα κάνει, ο Γκαρσία, όμως, δύσκολα θα είναι το ίδιο επιφυλακτικός και με τις ίδιες επιλογές στην 11άδα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x