Γενικά

Στο sailing marathon, οι Έλληνες ιστιοπλόοι!

Στον ιστιοπλοϊκό μαραθώνιο θα λάβουν μέρος Έλληνες ιστιοπλόοι που συμμετείχαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το Ρίο θα μας θυμίσει ο Ιστιοπλοϊκός μαραθώνιος που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, αφού το παρών θα δώσουν Έλληνες ιστιοπλόοι που μας εκπροσώπησαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, στον μαραθώνιο θα συμμετάσχουν οι Βύρων Κοκκαλάνης, Γιάννης Μιτάκης, Μιχάλης Πατενιώτης, Τζέλλη Σκαρλάτου αλλά και ο Διονύσης Δήμου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην θαλάσσια περιοχή, μπροστά από το Μικρολίμανο, ενώ διοργανωτές είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς σε συνεργασία με την ομάδα της Sailing Marathon. Πρόεδρος της Επιτροπής των Αγώνων θα είναι ο Γεράσιμος Ωρολογάς, ο προπονητής των χάλκινων Ολυμπιονικών Μάντη και Καγιαλή.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης, που τερμάτισε 5ος στα RSX στο Ρίο, θα αγωνιστεί μαζί με την Τζέλλη Σκαρλάτου με σκάφος τύπου Lightning. «Είναι η πρώτη φορά που θα μπω σε ιστιοπλοϊκό σκάφος για να αγωνιστώ και μου αρέσει πολύ η ιδέα. Πρόκειται για κάτι διαφορετικό από το RSX και περιμένω με ανυπομονησία τον αγώνα. Μακάρι να έχει και ωραίο καιρό για να το απολαύσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι φανταστικά», δήλωσε ο Κοκκαλάνης.

Στην συνέχεια, στον μαραθώνιο θα λάβει μέρος και ο Γιάννης Μιτάκης, όπως και ο Μιχάλης Πατενιώτης που θα αγωνιστεί στην κατηγορία 49er μαζί με τον Διονύση Δήμου, με τον οποίον ήταν πλήρωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η επιστροφή της Χρυσής Ολυμπιονίκης του 2004, Αιμιλίας Τσουλφά που θα αγωνιστεί μετά από 12 χρόνια και μετά την επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η Αιμιλία Τσουλφά θα αγωνιστεί μαζί με τον αδελφό της και πρωταθλητή τριγώνου και ανοικτής θάλασσας, Θοδωρή Τσουλφά και τα παιδιά τους με ένα σκάφος Platu25. Η ίδια δήλωσε: «Έχω να αγωνιστώ από το 2004. Μου έχει λείψει η αγωνιστική ιστιοπλοΐα και θα είναι ωραίο γιατί στο σκάφος θα είμαστε με τη οικογένειά μου. Πρόκειται για μία εκπληκτική ιδέα καθώς θα βρεθούμε στη γραμμή της εκκίνησης όλες οι γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας και, με αυτό τον τρόπο, θα στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι και αγωνιζόμαστε για τη νίκη με κριτήριο την ευγενή άμιλλα».

Επιμέλεια: Αργυρώ Φλώκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x