Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Στο τζούντο το πρώτο χρυσό της Βραζιλίας!

Η Ραφαέλα Σίλβα χάρισε στη Βραζιλία το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς που διοργανώνει, επικρατώντας με Waza-ari της Σουμιγιά Ντοργσουρέν από τη Μογγολία.

Με το κοινό να ξεσπάει από ενθουσιασμό σε κάθε της βήμα στο ταπί η Ραφαέλα Σίλβα χάρισε στην Βραζιλία το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Η Σίλβα, που κυνήγησε τη διάκριση και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ήταν η νικήτρια στην κατηγορία των 57κ. παίζοντας με πάθος και στα πέντε ματς που έδωσε.

Ο μοναδικός αγώνας που δυσκολεύτηκε ήταν αυτός στα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισε την ασημένια ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Κορίνα Καπριορου από τη Ρουμανία. Μετά από επτά λεπτά αγώνα και με τον κόσμο να μην σταματάει να την αποθεώνει πήρε τη νίκη που την έστειλε στον τελικό.

Εκεί συνάντησε την τζουντόκα από την Μογγολία Σουμιγιά Ντοργσουρέν, που δεν κατάφερε να μπει εμπόδιο στο δρόμο της για το χρυσό, νικώντας την με Waza-ari.

Στον σημερινό τελικό των ανδρών, στην κατηγορία 73κ ο Ιάπωνας Σοχέι Όνο πήρε το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας με Ippon του Ορουγιόφ από το Αζερμπαϊτζάν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x