Επικαιρότητα

Στο... «χιόνι» τα δάνεια 25 πρώην βουλευτών

Χρωστούν 180.000 ευρώ στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής, αλλά αρνούνται να πληρώσουν. Με την εφορία θα βρεθούν πλέον αντιμέτωποι οι «κακοπληρωτές».

«Μπαταχτσήδες» αποδεικνύονται 25 συνταξιούχοι και πρώην βουλευτές, οι οποίοι πήραν δάνειο εν είδει επιδόματος από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής, αλλά δεν το αποπλήρωσαν ποτέ και τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Εφορία.

Σήμερα οι συγκεκριμένοι πρώην βουλευτές έχουν συνολικά ληξιπρόθεσμες οφειλές που ανέρχονται στις 180.000 ευρώ και παρά τις εκκλήσεις του Προέδρου της Βουλής να ρυθμίσουν τα χρέη τους με 48 άτοκες δόσεις, όπως προβλεπόταν, αρνούνται να συμμορφωθούν.

Το «φέσι» των 25 συνταξιούχων και πρώην βουλευτών, έχει πλέον «κοκκινίσει» και εξαιτίας της συστηματικής τους άρνησης να συνεργαστούν, ο Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε τη Διάσκεψη των Προέδρων ότι θα προωθήσει πλέον τους φακέλους τους στην εφορία, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, καθώς τα εν λόγω δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στις υποχρεώσεις τους.

Συνολικά το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής έχει χορηγήσει 700.000 ευρώ μέσω δανείων ύψους 10.000 έως 15.0000 ευρώ, που είχε οριστεί ως πλαφόν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, με εξαίρεση τους 25, οι υπόλοιποι «δανειολήπτες» πρώην βουλευτές έχουν βάλει το δάνειό τους σε ρύθμιση, ενώ οι εν ενεργεία βουλευτές τα αποπληρώνουν μέσω παρακράτησης από τη βουλευτική τους αποζημίωση.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x