Στοίχημα

Προγνωστικά στοιχήματος: Ιδανικός συνδυασμός

Γύρω στα 60 χιλιόμετρα χωρίζουν τις ολλανδικές πόλεις Εμεν και Γκρόνιγκεν, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Η μεταξύ τους αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι…

Ποδοσφαιρικά, όμως, δεν υφίσταται καμία αντιπαλότητα. Αλλά μεγέθη. Πολύ μεγαλύτερο αυτό της Γκρόνιγκεν, με σταθερές συμμετοχές κάποια εποχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κάποιους σκόρπιους εγχώριους τίτλους. Η Εμεν, από την άλλη, είναι μια ομάδα που μόλις φέτος ανέβηκε στα σαλόνια του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Δεν έχει σοβαρές επιτυχίες να επιδείξει στο παρελθόν και τα περισσότερα χρόνια της τα πέρασε στη δεύτερη κατηγορία, από την οποία ανέβηκε -μέσω των πλέι οφ- πέρσι τέτοια εποχή.

Την Κυριακή η Εμεν νίκησε εκτός έδρας τη Βίλεμ με σπουδαία ανατροπή (3-2 από 0-2) και εξασφάλισε την παραμονή της. Στόχος… επετεύχθη! Απόψε κλείνει τη σεζόν κόντρα στη γειτόνισσα Γκρόνιγκεν, που μάχεται για την οκτάδα. Σύμφωνα με το φορμάτ των Ολλανδών οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 ως 8 της κανονικής σεζόν θα διεκδικήσουν εισιτήριο για το ερχόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Η Γκρόνιγκεν νίκησε εύκολα τη Φορτούνα Σίταρντ (3-0) την Κυριακή και ξεκαθάρισε το τοπίο. Νικάει σήμερα στο Εμεν, μένει όγδοη και προχωράει. Υπάρχει και το σενάριο να μείνει στην προνομιούχο θέση ακόμα και σε περίπτωση που «στραβοπατήσει», αλλά τότε θα πρέπει να περιμένει να δει τι θα συμβεί στα άλλα γήπεδα.

Καλύτερη ομάδα, πιο έμπειρη, μεγαλύτερο κίνητρο και φιλικές σχέσεις με τον αντίπαλο. Ιδανικότερος συνδυασμός για τελευταία αγωνιστική, δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί. Το διπλό άνοιξε σε συμπαθητικές αποδόσεις, πάνω από 2.00, αλλά αναμενόμενα υποχώρησε τις τελευταίες ώρες…

ΥΓ. Στην Τσεχία η Βικτόρια Πλζεν φιλοξενεί τη Σπάρτα Πράγας. Η τελευταία δεν έχει τον παραμικρό βαθμολογικό στόχο να διεκδικήσει. Αν νικήσει, διευκολύνει το έργο της Σλάβια για τον τίτλο. Αν χάσει στο Πλζεν από τη Βικτόρια, με την οποία δεν έχει κάτι να χωρίσει, δυσκολεύει τη μισητή συμπολίτισσά της. Ασος του 1.90.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu