Στοίχημα

Προγνωστικά στοιχήματος: Τα δεδομένα του τελικού

Οι επαγγελματίες παίκτες λένε ότι τα μεγάλα ματς είναι για τηλεθέαση και παρέα. Οχι για στοίχημα. Πολύ απλά, γιατί εκεί σπάνια θα βρεις λάθη στις αποδόσεις…

Ο σημερινός τελικός του Γιουρόπα Λιγκ, Τσέλσι - Αρσεναλ, δεν απέχει και πολύ από τα παραπάνω. Ισως βέβαια αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Εντάξει, δεν μιλάμε για την ευκαιρία της χρονιάς, ωστόσο θεωρούμε ότι ο φαβοριτισμός, έστω οριακός, της Τσέλσι, από όλες τις στοιχηματικές εταιρίες του πλανήτη, δεν στέκει.

Η πρώτη ένστασή μας έχει να κάνει με το εξωαγωνιστικό. Η φημολογία περί αποχώρησης του Μαουρίτσιο Σάρι από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι ολοένα και εντείνεται, ενώ ο κορυφαίος άσος των «μπλε», Εντέν Αζάρ, έχει δηλώσει δημόσια ότι το καλοκαίρι φεύγει, πιθανότατα με προορισμό τη Μαδρίτη. Σε πλήρη αντίθεση, η Αρσεναλ δείχνει να πατάει πιο γερά. Ασφαλώς και δεν έκανε κάποια υπέρβαση στην πρώτη χρονιά μετά το τέλος εποχής Βενγκέρ, αλλά έχει έναν προπονητή τον οποίον στο Λονδίνο πιστεύουν κι ένα νεανικό ρόστερ που -με τις κατάλληλες προσθήκες- μπορεί εύκολα να βελτιωθεί. Αυτά είναι πράγματα που στην άκρη του μυαλού ενός ποδοσφαιριστή μετράνε. Κυρίως αυτές τις ώρες, πριν από το ματς, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Η δεύτερη ένσταση εστιάζεται στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Η απουσία του Ρούντιγκερ στα στόπερ είναι σημαντική, πολύ απλά γιατί Νταβίντ Λουίζ και Κρίστενσεν είναι πιο αργοί και η Αρσεναλ έχει μπροστά τους… πυραυλοκίνητους Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ. Του Λόφτους Τσικ επίσης είναι μια σημαντική απουσία, αφού μιλάμε για έναν μέσο που συμπλήρωνε τέλεια τους υπόλοιπους και έδινε γκολ, ενώ αν επιβεβαιωθεί και του Καντέ, τότε η δύναμη της Τσέλσι στα χαφ χάνεται. Η Αρσεναλ έχει έξω τον Μιχιταριάν, που λογικά θα έπαιζε αντί του Εζίλ, ωστόσο έχει στον πάγκο έναν άνθρωπο που μοιάζει γεννημένος για το Γιουρόπα Λιγκ. Σας θυμίζουμε ότι ο Ουνάι Εμερι κατέκτησε με τη Σεβίλλη τον τίτλο της διοργάνωσης τρεις φορές στη σειρά. Εχει την αυτοπεποίθηση και το know how των τελικών…

Η απλή νίκη της Αρσεναλ πληρώνει κοντά στις 3 μονάδες, ενώ η κατάκτηση του τίτλου (είτε στην κανονική διάρκεια, είτε μέσω παράτασης, είτε στη διαδικασία των πέναλτι) προσφέρεται στο 2.00.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu