Στοίχημα

Προγνωστικά στοιχήματος: Ώρα στέψης στο Κόπα Άφρικα!

Μετά από έναν μήνα και 51 δυνατές «μάχες», έφτασε η ώρα να διασταυρώσουν τα… ξίφη τους η Σενεγάλη με την Αλγερία στον μεγάλο τελικό του Καΐρου (22:00) για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Δεύτερη φορά που η Σενεγάλη φτάνει σε τελικό Κόπα Άφρικα, την προηγούμενη φορά (2002) δεν τα κατάφερε απέναντι στο Καμερούν χάνοντας στα πέναλτι. Τα «λιοντάρια της Τεράνγκα» πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με την Τυνησία (1-0), με ένα χαμένο πέναλτι για κάθε ομάδα και ένα αυτογκόλ στην παράταση που έκρινε το αποτέλεσμα. Η παρέα του Σαντιό Μανέ έχει φτάσει ως εδώ με πέντε νίκες και μία ήττα, η οποία μάλιστα ήρθε από την σημερινή της αντίπαλο. Αξιοσημείωτο στατιστικό είναι πως και τα έξι παιχνίδια της στη διοργάνωση έχουν έρθει N/G, ενώ τα πέντε εξ’ αυτών έληξαν Under.

Από την άλλη τώρα, η Αλγερία «εξαργύρωσε» την εξαιρετική της πορεία στην διοργάνωση, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό χάρη στην πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στην Νιγηρία (2-1). Αυτή μάλιστα είναι και η πρώτη φορά που οι «αλεπούδες» θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο μετά από 29 χρόνια! Μετρά πέντε νίκες και μια ισοπαλία (στα προημιτελικά με Ακτή Ελεφαντοστού), ενώ διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην διοργάνωση με συντελεστή τερμάτων 12-2. Μαχρέζ και Ουνάς έχουν έξι γκολ μαζί και οδηγούν την Αλγερία επιθετικά. 3/6 Over στον θεσμό, ενώ παράλληλα έχει και 4/6 N/G.

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν εξαιρετικά αμφίρροπο τελικό που όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά. Άλλωστε μιλάμε για τις δύο πιο σταθερές και ποιοτικότερες ομάδες της διοργάνωσης και δικαίως βρίσκονται εδώ. Θεωρούμε πως θα έχει γκολ το παιχνίδι για αυτό και θα επιλέξουμε το 2-3 γκολ σε απόδοση 2.05.
Περνάμε τώρα στην Τσεχία και στην εκτός έδρας αναμέτρηση της αντιπάλου του Ολυμπιακού για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, Βικτόρια Πλζεν με αντίπαλο την Σλόβαν Λίμπερετς. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η Πλζεν επικράτησε άνετα και μάλιστα με ανατροπή με σκορ 3-1 της Σίγκμα Όλομουτς, παρουσιάζοντας καλή εικόνα και ξεκίνησε έτσι με το δεξί τη φετινή σεζόν. Την ερχόμενη Τρίτη υποδέχεται τους «ερυθρόλευκους» για την πρώτη αναμέτρηση του β’ προκριματικού γύρου και όπως είναι φυσικό το μυαλό όλων θα βρίσκεται εκεί. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια της μετρά τέσσερα Over 3.5.

Από την άλλη πλευρά, η Σλόβαν πήρε δύσκολο διπλό στην πρεμιέρα επί της Οστράβα και μάλιστα με ολική ανατροπή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων! Εντός έδρας είναι μια δυνατή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στα τελευταία οκτώ εντός έδρας παιχνίδια της γνώρισε την ήττα μόνο από την σημερινή της αντίπαλο.

Με δεδομένο πως ακόμα είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και πως η Πλζεν έχει την ευρωπαϊκή «πρόκληση» απέναντι στην Ολυμπιακό, θεωρούμε αρκετά πιθανό ένα στραβοπάτημα για την ομάδα του Πάβελ Βρμπα. Επιλογή μας λοιπόν η διπλή ευκαιρία 1Χ σε απόδοση 1.73.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu