Στοίχημα

Ωρα νοκ άουτ στο Κόπα Άφρικα

Επιστροφή στη δράση για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Τρεις μέρες μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, έφτασε η ώρα για τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης να ριχτούν στη μάχη των νοκ άουτ!

Η αρχή γίνεται απόψε, με τα παιχνίδια Μαρόκο - Μπενίν στις 19:00 και Ουγκάντα - Σενεγάλη στις 22:00 να ξεχωρίζουν στο ολόκληρο το σημερινό κουπόνι του ΟΠΑΠ.

Ολα αυτά, βέβαια, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για τις Βουλευτικές Εκλογές 2019 έχει ξεκινήσει. Και προσφέρει, μάλιστα, και αρκετές στοιχηματικές ευκαιρίες.

Κόπα Αφρικα

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της φάσης των «16» του Κόπα Αφρικα, στο Κάιρο, το Μαρόκο καλείται να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό του φαβορί και να ξεπεράσει το εμπόδιο του αξιόμαχου Μπενίν. Το Μαρόκο πήρε την πρωτιά σε έναν όμιλο με Ακτή Ελεφαντοστού, Νότια Αφρική και Ναμίμπια, έχοντας καταφέρει να πετύχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ωστόσο, όλες ήρθαν με το «φτωχό» 1-0, κάτι που φανερώνει πως ναι μεν έχει καταφέρει να μην δεχθεί ούτε ένα γκολ ως τώρα στη διοργάνωση, αλλά επιθετικά δείχνει να αντιμετωπίζει ορισμένες δυσκολίες, κυρίως στα τελειώματα των φάσεων.

Η αμυντική λειτουργία είναι το δυνατό χαρτί και για την ομάδα του Μπενίν, το οποίο πέρασε ως τρίτο σε όμιλο με Γκάνα, Καμερούν και Γουινέα Μπισσάου. Χωρίς ήττα, αλλά και χωρίς νίκη η ομάδα του Γάλλου Ντουσουγιέ στο φετινό Κόπα Αφρικα, παρουσιάστηκε πειθαρχημένη και κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση από έναν δύσκολο όμιλο. Μετά το 2-2 κόντρα στην Γκάνα την πρώτη αγωνιστική, έφερε 0-0 με Γουινέα Μπισσάου και Καμερούν. Σε εφτά από τα τελευταία 10 παιχνίδια του Μαρόκο επιβεβαιώθηκε το under 1,5, ενώ παράλληλα το Μπενίν παραμένει αήττητο μέσα στο 2019 (3Ν, 3Ι σε φιλικά και επίσημα).

Το Μαρόκο είναι ποιοτικότερη ομάδα, έχει και την καθολική υπεροχή στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (5 νίκες σε 5 ματς με 13-2 συντελεστή τερμάτων), ωστόσο το σκορ δύσκολα θα ανέβει ψηλά, αν λάβουμε υπόψη την πολύ καλή αμυντική λειτουργία που έχουν  παρουσιάσει οι δύο ομάδες ως τώρα. Επιλογή μας ο άσος σε συνδυασμό με Under 2,5 σε απόδοση 2.63!

Σενεγάλη με combo

Στις 22:00, Ουγκάντα και Σενεγάλη θα αναμετρηθούν με φόντο το δεύτερο «εισιτήριο» για τα προημιτελικά. Αμφότερες προκρίθηκαν ως δεύτερες στη φάση των ομίλων. Μία νίκη (2-0 τη ΛΔ Κονγκό), μία ισοπαλία (1-1 με Ζιμπάμπουε) και μία ήττα (2-0 από την Αίγυπτο) για την Ουγκάντα, η οποία πέρασε σε νοκ άουτ φάση του Κόπα Αφρικα για πρώτη φορά από το 1978, όταν έφτασε μέχρι και τον μεγάλο τελικό.

Ωστόσο, κόντρα στη Σενεγάλη αναμένεται να έχει δύσκολο έργο, ειδικά αν αναλογιστούμε πως μετράει μόλις μία νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια της σε τελική φάση. Οσο για τη Σενεγάλη, με δύο νίκες (κόντρα σε Τανζανία και Κένυα) και μία ήττα, δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου από την Αλγερία, ωστόσο παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για να φτάσει ως το τέλος.

Δύο νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια της η Ουγκάντα, 8 νίκες και μόλις 1 ήττα στα τελευταία 10 για τη Σενεγάλη. Σαφώς ανώτερη από τη σημερινή της αντίπαλο και με τον Μανέ να συνεχίζει από εκεί που το άφησε με τη Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια της σεζόν, η Σενεγάλη δικαιούται να βάζει τον πήχη ψηλά. Η δίψα της μεγάλη, αφού δεν έχει σηκώσει την κούπα ποτέ στην ιστορία της. Επιλογή μας το διπλό σε συνδυασμό με NG σε απόδοση 1.93!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu