Επικαιρότητα

Στον αέρα η συζήτηση στην Βουλή από τα επεισόδια στην ΕΡΤ

Π. Λαφαζάνης: «ΜΑΤ ξυλοκοπούν βουλευτές. Αποσύρατε τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ τώρα» - Δ. Σταμάτης: «Δεν θα επιτρέψουμε την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου»

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση που επικρατεί έξω από το Ραδιομέγαρο της Βουλής όπου βρίσκονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπροστά από τα ΜΑΤ.

Να σημειωθεί ότι στην Ολομέλεια έφθασε και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ξυλοδαρμό των: Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρη Στρατούλη από τα ΜΑΤ έξω από το κτήριο της ΕΡΤ και είπε ότι εάν δεν έρθει στην Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση.

Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης που διέψευσε τους ξυλοδαρμούς λέγοντας ότι «η ενημέρωση που έχουμε είναι πως δεν έγινε καμία επίθεση σε βάρος βουλευτών. Αυτό που έγινε είναι ότι επιχειρήθηκε βίαιη έφοδος βουλευτών που συνοδεύονταν και από άλλους. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου. Είναι δημόσια περιουσία».

Ο κ. Λαφαζάνης επανήλθε λέγοντας ότι «δεν ξέρω ποιοι σας την δίνουν την ενημέρωση. Με τον τρόπο που μιλάτε καλύπτεται ωμότητες και βαρβαρότητες. Αφήστε τα παραμύθια. Εσείς έχετε ανακαταλάβει το κτήριο».

Από την άλλη, ο κ. Μάκης Βορίδης απάντησε ότι «η Βουλή δεν έχει ενημέρωση και ο κ. Λαφαζάνης δεν είναι πηγή ενημέρωσης… Όμως το μείζον πολιτικά είναι ότι σχεδιάζουν να διαφύγουν από την πρόταση που οι ίδιοι έχουν καταθέσει. Είναι έτοιμοι να το βάλουν στα πόδια σαν λαγοί! Να καθίσετε και να συζητήσετε».

Το λόγο πήρε και ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης και εξήγησε ότι πρέπει να εξεταστεί η καταγγελία. Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος ακόμη, είπε πως «απαιτούμε άμεσα ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη σοβαρή καταγγελία».

Ο κ. Νότης Μαριάς, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ακόμη, είπε ότι «επικοινώνησε η κυρία Ραχήλ Μακρή και μας είπε ότι τόσο ή ίδια όσο κυρίως η κυρία Κωνσταντοπούλου προπηλακίστηκαν έντονα από τα ΜΑΤ. Πρέπει να αποσυρθούν τα ΜΑΤ».

Ο κ. Θανάσης Παφίλης σημείωσε «καταγγέλλουμε αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν στην ΕΡΤ. Αυτό που συμβαίνει είναι πως προκλητικά προπηλακίζει και σπρώχνει η αστυνομία και Έλληνες βουλευτές και εργαζόμενους και ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ. Ο κ. Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) ζήτησε επίσης ενημέρωση ενώ ο κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής είπε: «Καταγγέλλουμε την υποκρισία. Όταν μας ψέκαζε με χημικά η αστυνομία επειδή δίναμε δωρεάν τρόφιμα κανείς δεν είπε τίποτα».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x