Πόλο

Στον «αέρα» το γυναικείο πόλο!

Στις 21 Νοεμβρίου αρχίζει το πρωτάθλημα της Α1 πόλο γυναικών.

Η κλήρωσηπραγματοποιήθηκε σήμερα με την παρουσία του Ηρακλή, ωστόσο η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα κάθε άλλο παρά βέβαιη μπορεί να χαρακτηριστεί. Και αυτό διότι τα πάντα είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Η ομάδα έχει διακόψει τις προπονήσεις, ορισμένες αθλήτριες ήδη ψάχνουν την επόμενη «στέγη» τους, ενώ η υπομονή των κοριτσιών που εμφανίζονταν αποφασισμένες να παραμείνουν στον Ηρακλή, μέρα με την ημέρα εξαντλείται.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο Ερασιτέχνης, είναι λογικό να επηρεάζουν και το γυναικείο πόλο. Μέχρι πέρσι όμως, με την προσπάθεια και την οικονομική συνδρομή συγκεκριμένων ανθρώπων που στελέχωναν το τμήμα, ο Ηρακλής είχε καταφέρει να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, με συμμετοχές στην Ευρώπη και προοπτικές που έφταναν μέχρι και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η αποχώρηση όμως του Γιώτη Ιωακειμίδη, του προπονητή που συνδύασε το όνομά του με τις κυανόλευκες επιτυχίες, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας, ήταν το πρώτο σημάδι ότι η φετινή περίοδος θα ήταν πολύ δύσκολη. Με την αποχώρησή του, ουσιαστικά σταμάτησε να λειτουργεί και η ομάδα.

Αντικαταστάτης δεν βρέθηκε, οι προπονήσεις διακόπηκαν και μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει και πάλι. Η ομάδα μετράει ένα μήνα μακριά από τις πισίνες, οι δύο πορτιέρο (Γούλα και Σωτηρέλη) πιθανότατα αποχωρούν, ενώ τα υπόλοιπα κορίτσια θέλουν να παραμείνουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Την ευθύνη (και) για το γυναικείο πόλο (είναι υπεύθυνος και για το αντρικό), ανέλαβε ο Μάκης Καρυπίδης, ο οποίος χθες επικοινώνησε με αθλήτριες της ομάδας και τις ζήτησε να κάνουν λίγες ακόμη ημέρες υπομονή, αφού διαφαίνεται φως στο τούνελ.

Μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο άμεσα, διότι σε διαφορετική περίπτωση, η ομάδα δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και αυτομάτως υποβιβάζεται στην τελευταία εθνική κατηγορία (Γ” εθνική).

Πηγή: Waterpololive.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x