Μπάμπης Χριστόγλου

Στον ανακριτή… τώρα, ο Τσόρι

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για την απίστευτη γκολάρα του Τσόρι, ο οποίος σημείωσε ένα γκολ που θα θυμόμαστε για χρόνια σε αυτόν τον τελικό.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός άργησε πολύ να μπει στο ματς. Ζορίστηκε για να μην πω πως τα βρήκε σκούρα απέναντι σε μια αξιόμαχη Ξάνθη. Ωστόσο όταν πήρε το προβάδισμα, η έκβαση του αγώνα ήταν προδιαγεγραμμένη. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το 27ο Κύπελλο στην ιστορία τους, πανηγύρισαν το νταμπλ και τελείωσαν με επιτυχία, μια χρονιά που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Έτσι ακριβώς όπως ήταν και η απόδοση των «ερυθρολεύκων» στον τελικό.

Βέβαια εκείνος που χάραξε πάλι το σημάδι του σε ένα ακόμα σημαντικό ματς του Θρύλου, ήταν ο Τσόρι. Ένας παίκτης που θα πρέπει να συλληφθεί πάραυτα, μιας και στη φάση του 2ου γκολ, παίρνει και το …πορτοφόλι των παικτών της Ξάνθης, με μια μαγευτική ενέργεια και ένα υπέροχο τελείωμα. Σίγουρα το καλύτερο γκολ σε τελικό τα τελευταία χρόνια και ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στον θεσμό. Ο τρόπος που περνάει τους αντιπάλους του στη φάση του γκολ, περιέχει όλους τους τρόπους, με τους οποίους ένα αρτίστας της μπάλας, όπως είναι ο Αργεντινός, μπορεί να εκθέσει τους αντίπαλους αμυντικούς. Όπως πανέμορφο ήταν και το γκολ του Κώστα Φορτούνη, που μαθαίνει πολλά, δίπλα στον Τσόρι.

Ο Χάρα άκουσε πολλά μέσα στη χρονιά επίσης, αλλά θα πρέπει να του πιστωθεί ένα μεγάλο μερίδιο σε αυτό το Κύπελλο. Έβαλε το κρίσιμο γκολ με την ΑΕΚ και στο αποψινό ματς, είναι εκείνος που «μυρίζεται» την γκέλα και πλασάρει σωστά για ν’ ανοίξει το σκορ, μετά από ένα πρώτο μέρος, που ομολογουμένως ήταν από τα πολύ κακά φετινά ημίχρονα, που έχει κάνει ο Ολυμπιακός.

Ένα μπράβο αξίζει και στην Ξάνθη, που χτύπησε το παιχνίδι κι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος. Αν είχε καταφέρει να σκοράρει θα μπορούσε να είχε ζορίσει πολύ τους «ερυθρόλευκους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x