Πόλο

«Στον Ολυμπιακό, για τα γενέθλιά του…»

Στο σύλλογο για τα 90α του γενέθλια αφιέρωσαν οι παίκτριες του Ολυμπιακού τη νίκη-πρόκριση απέναντι στη Ζέντες. Ο προπονητής και οι πρωταγωνίστριες της ομάδας του Πειραιά μίλησαν στο osfp.gr.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Χάρης Παυλίδης (προπονητής): Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο μπήκαμε πολύ νωθρά στην αρχή, με αποτέλεσμα να δώσουμε εύκολα σουτ στις αντιπάλους μας, που σούταραν με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας. Δεχθήκαμε πέντε γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, το οποίο είναι ένα νούμερο που δεν έχει ξανασυμβεί τουλάχιστον τα δυο τελευταία χρόνια στην ομάδα μας, αλλά ήμουν σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα βρούμε ρυθμό, η άμυνα μας θα σφίξει και κάποια στιγμή θα περνάγαμε μπροστά στο σκορ. Σιγά-σιγά είχαμε πολύ υπομονή, παίξαμε με μυαλό, η άμυνα έγινε καλύτερη και μόλις περάσαμε μπροστά ήταν θέμα χρόνου να πάρουμε και την διαφορά. Νομίζω ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλό για εμάς αμυντικά και επιθετικά, όλες οι κοπέλες έδειξαν τρομερή συγκέντρωση στην άμυνα και υπομονή στην επίθεση. Είχαμε καταπληκτικά ποσοστά στον παραπάνω παίκτη, ενώ βελτιώσαμε πολύ τα ποσοστά μας στον λιγότερο, οπότε φυσιολογικά ήρθε η νίκη. Όσο αφορά το Final 4, νομίζω θα είναι το πιο ισορροπημένο των τελευταίων ετών, έχουμε μπροστά μας ένα μήνα να δουλέψουμε, θεωρώ ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο αλλά ούτε κι εμείς είμαστε η ομάδα φόβητρο που θα εμφανιστούμε ως το απόλυτο φαβορί στην διοργάνωση. Σίγουρα έχουμε καλές πιθανότητες. Αν μπορέσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην άμυνα μας και γίνουμε πιο συμπαγείς και κατεβάσουμε το μέσω όρο γκολ που δεχόμαστε θα έχουμε μεγάλη τύχη με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Φιλιώ Μανωλιουδάκη (αρχηγός): Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι για εμάς στο πρώτο οκτάλεπτο, αυτό φαίνεται και από το σκορ μιας και δεχθήκαμε πέντε γκολ, το οποίο θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο για την ομάδα μας και κυρίως γιατί μεγάλο μας όπλο είναι η άμυνα. Το σημαντικό είναι ότι αυτό δεν μας επηρέασε και παραμείναμε συγκεντρωμένες σε αυτά που είχαμε πει και ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα το γυρίσουμε. Δείξαμε χαρακτήρα όταν το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό και αυτό που κρατάμε είναι το αποτέλεσμα και φυσικά την πρόκριση. Σχετικά με το Final4, πέρασαν οι ομάδες που πάνω κάτω περιμέναμε, θεωρώ ότι εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε την δουλειά μας και όποια αντίπαλο βρούμε μπροστά μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αν παίξουμε σοβαρά και συγκεντρωμένα και όποιος βρεθεί μπροστά μας θα τον κερδίσουμε. Αυτή την νίκη-πρόκριση θέλουμε να την αφιερώσουμε στον Ολυμπιακό μας που έκλεισε χθες τα 90 του χρόνια. Θέλαμε να κάνουμε ότι μπορούσαμε για να κάνουμε ένα δώρο στον τόσο μεγάλο σύλλογο που βρισκόμαστε και φυσικά στον κόσμο του Ολυμπιακού!

Άλκηστη Αβραμίδου: Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που προκριθήκαμε μέσα σε μια θεωρώ δύσκολη έδρα. Μπήκαμε λίγο νωθρά στην αρχή, αλλά στην πορεία επιβάλαμε τον ρυθμό μας, καταφέραμε να εφαρμόσουμε τα συστήματα μας και κερδίσαμε με 5 γκολ διαφορά φανερώνοντας έτσι την διαφορά δυναμικότητας έστω και στο τέλος.
Σχετικά με το Final4, όλες οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι πάρα πολύ καλές. Νομίζω το ιδανικό σενάριο για εμάς θα ήταν να αποφύγουμε την Σαμπαντέλ στον ημιτελικό.

Ελευθερία Πλευρίτου: Θέλαμε πάρα πολύ αυτή την νίκη. Στην αρχή δεν παίξαμε όσο δυνατά θέλαμε ειδικότερα στα δυο πρώτα οκτάλεπτα. Μετά όμως συνεχίσαμε με πάθος, κάναμε την διαφορά και πήραμε την πρόκριση που θέλαμε. Για το Final4 θεωρώ ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά, γιατί είμαστε πολύ καλή ομάδα, έχουμε κάνει καλή προετοιμασία Συνήθως δεν θέλω να διαλέγω αντιπάλους, ας έρθει όποιος θέλει η τύχη στον ημιτελικό.

Χρυσή Διαμαντοπούλου: Είμαστε πολύ χαρούμενες που κερδίσαμε, στην αρχή μπήκαμε λίγο νωθρά και κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα τα οποία μας στοίχησαν κάποια γκολ πολύ νωρίς που μας άγχωσαν λίγο, αλλά μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε Πιστεύω ότι αυτά τα παιχνίδια μας δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση ειδικότερα για το Final4. Είμαστε πολύ αισιόδοξες και αν συνεχίσουμε την σοβαρή δουλειά θεωρώ ότι θα έρθουν και άλλες μεγαλύτερες επιτυχίες. Όσο αφορά το Final4, θα είναι λάθος αν υποτιμήσουμε κάποια ομάδα, όποια και να μας τύχει στον ημιτελικό για εμάς είναι το ίδιο, πρέπει να έχουμε την ίδια συγκέντρωση.

Μαρία Σώρα: Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή η αντίπαλη ομάδα μας κόντραρε αρκετά. Μέσα μας όμως γνωρίζαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και μπορούσαμε να κερδίσουμε. Στην συνέχεια ανεβάσαμε στροφές στην επίθεση και διορθώσαμε τα λάθη στην άμυνα. Στο τέλος πήγαν όλα καλά γιατί είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Από εδώ και πέρα κοιτάμε το final4, το οποίο από την αρχή ήταν ο στόχος μας και είμαι σίγουρη ότι αν δουλεύουμε όπως αυτό το διάστημα θα τα πάμε πάρα πολύ καλά.

Αλεξάνδρα Ασημάκη: Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για την νίκη. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή κάπως μας αιφνιδίασαν, δεχτήκαμε κάποια γκολ δεν έπρεπε να δεχθούμε μιας και είμαστε μια ομάδα που ποντάρει πάρα πολύ στην άμυνα της, αλλά στην πορεία του αγώνα δείξαμε την υπεροχή μας σαν ομάδα. Είμαστε καλύτερη ομάδα απο την Ζέντες και ήταν ξεκάθαρος ο στόχος μας, όχι απλά να υπερασπιστούμε την διαφορά μόνο, αλλά και να κερδίσουμε τον αγώνα. Απο εκεί και πέρα είμαστε στο Final4 που αποτελούσε τον κύριο στόχο μας απο την αρχή της χρονιάς. Σχετικά με την επιλογή αντιπάλου τώρα, νομίζω ότι ο πιο βατός αντίπαλος που μπορεί να μας τύχει είναι η Κίρισι, βέβαια σε τέτοιες διοργανώσεις και όπως έχει διδάξει η ιστορία δεν είναι καλό να διαλέγεις αντιπάλους γιατί αυτό μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Πιστεύω οτι αν είμαστε συγκεντρωμένες και με την σοβαρή δουλειά και προετοιμασία που μας περιμένει τώρα, θα είμαστε έτοιμες να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Τώρα στόχος μας είναι ο τελικός και φυσικά η κατάκτηση της Euroleague!

Εύη Τετζαλίδου: Σήμερα δεν ξεκινήσαμε τόσο δυνατά όσο θα θέλαμε, φάγαμε κάποια γκολ τα οποία δεν έπρεπε να φάμε, ωστόσο παραμείναμε συγκεντρωμένες, παίξαμε καλή άμυνα και επίθεση και έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Όσο αφορά το Final4 φυσικά και δεν επιλέγουμε αντίπαλο, συνεχίζουμε να προπονούμαστε και να δουλεύουμε σκληρά και πιστεύω να καταφέρουμε να φτάσουμε στον τελικό.

Ιωάννα Σταματοπούλου: Στην αρχή είχαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά αργότερα και όσο πέρναγε ο χρόνος προσπαθήσαμε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να δείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, κάτι που καταφέραμε και φαίνεται και από το αποτέλεσμα. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχω σε ένα Final4 και όσο χρειαστεί να αγωνιστώ θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

Μαργαρίτα Πλευρίτου: Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά ειδικότερα στην άμυνα, δεν ήταν αυτό το παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε. Γνωρίζαμε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, όπως και κάθε αγώνας μέσα στην Ουγγαρία, αλλά παρά το άσχημο ξεκίνημα καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και να πάρουμε την νίκη και την πρόκριση. Από την αρχή της χρονιάς στόχος μας ήταν η πρόκριση στο final4. Δεν θέλω να διαλέξω κάποιον αντίπαλο γιατί όποιος και αν είναι αυτός εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα έτσι ώστε να τον αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Μίλβα Καλογεράκου: Σήμερα δεν ξεκινήσαμε καλά. Φάγαμε 5 γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, κάτι που δεν το συνηθίζουμε γενικά σαν ομάδα. Στην συνέχεια η διαφορά που είχαμε σαν ομάδα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και καταφέραμε να τελειώσουμε τον αγώνα με ένα καλό σκορ 10-15. Είναι πολύ σημαντικό που προκριθήκαμε σε ένα Final4 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είμαι αισιόδοξη ότι αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως το τελευταίο διάστημα και παρουσιαστούμε συγκεντρωμένες δεν θα μπορέσει καμία ομάδα να μας κερδίσει.

Άσλεϊ Σάουθερν: Νομίζω ότι σήμερα ήταν ένα καλό παιχνίδι, στην αρχή δεν είχαμε καλή απόδοση ειδικά στην άμυνα αλλά στην συνέχεια με ομαδική δουλειά καταφέραμε να ανατρέψουμε το σκορ και να φτάσουμε στην νίκη, κάτι που μας δίνει πολύ αυτοπεποίθηση για το Final4. Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε κάποια ατομικά στοιχεία και τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πολύ θετικά για την ομάδα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα παίξω στο Final4 και είμαι σίγουρη ότι αν καταφέρουμε να βγάλουμε στην πισίνα την δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα

Βίρνα Νιαρχάκου: Αρχίσαμε τον αγώνα χωρίς να έχουμε καλή απόδοση ειδικότερα στην άμυνα, αλλά όσο πέρναγε η ώρα ήμασταν πιο συγκεντρωμένες και διορθώσαμε τα λάθη μας στην άμυνα και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση και στην επίθεση. Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη-πρόκριση στο Final4 είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχω σε ένα Final4 και είμαι πολύ ευχαριστημένη και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Όσο αφορά τον αντίπαλο δεν έχω καμία προτίμηση μιας και νομίζω ότι μπορούμε να τις κερδίσουμε όλες.

Ρομπέρτα Μπιανκόνι: Νομίζω ότι σήμερα δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι ειδικότερα στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στην συνέχεια δείξαμε χαρακτήρα σαν ομάδα και πάθος, πράγμα που μας έκανε να αγωνιστούμε πολύ καλύτερα. Είμαι χαρούμενη με το αποτέλεσμα και την πρόκριση, αλλά στους επόμενους αγώνες πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση από την αρχή. Όπως είχα πει και πριν το παιχνίδι θα είναι δύσκολο το ματς στο Ζέντες και όντως ήταν έτσι. Στο Final4 έχουν προκριθεί 4 πάρα πολύ καλές ομάδες άρα θα είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους. Εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε πάρα πολύ καλά, νομίζω ότι δεν υστερούμε απέναντι σε καμία από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να αγωνιστούμε ομαδικά γιατί είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να φτάσουμε ψηλά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x