Χάντμπολ

Στον τελικό η Νέα Ιωνία

Η Νέα Ιωνία είναι η πρώτη φιναλίστ των τελικών της Α1 χάντμπολ των γυναικών, αφού επικράτησε με 28-21 του ΠΑΟΚ στα βόρεια προάστια και έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους ημιτελική σειρά.

Η Νέα Ιωνία επικράτησε 28-21 του ΠΑΟΚ στην έδρα της, στο πλαίσιο του δεύτερου μεταξύ τους ημιτελικού των πλέι οφ της Α1 χάντμπολ γυναικών και, σε συνδυασμό με τη νίκη της στη Θεσσαλονίκη με 21-19 το περασμένο Σάββατο, έκανε το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκε στους τελικούς της διοργάνωσης, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας. Παράλληλα, «αποκαθήλωσε» τον περυσινό πρωταθλητή.

Στον ΠΑΟΚ στοίχησαν οι σοβαροί τραυματισμοί της Ανθίτση και της Προκοπίδου, αλλά και οι κακές επιλογές στην επίθεση και στα δύο παιχνίδια.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η νεαρή τερματοφύλακας, Μάγδα Κεπεσίδου, με 18 επεμβάσεις, αλλά και η Λαμπρίνα Τσακάλου με 11 τέρματα.

H προπονήτρια της Νέας Ιωνίας, Σοφία Ναϊσίδου, τόνισε πως: «Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες. Σημαντικό στοιχείο ήταν ότι έπαιζαν πολλές Ελληνίδες με μικρό μέσο όρο ηλικίας. Το παιχνίδι κρίθηκε στη δική μας άμυνα, που στάθηκε πολύ καλά για 60’. Από ότι έχει αποδειχθεί, οι έδρες δεν παίζουν ρόλο. Ήταν απλώς ένα βήμα προς τον τίτλο, αλλά υπάρχει ακόμα μεγάλος δρόμος.

Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, κάτι που το έχουμε ανάγκη σαν γυναικείο χάντμπολ. Επίσης, θέλω να συγχαρώ θερμά την Γρηγορία Γκόλια, ίσως την σημαντικότερη παίκτρια που έχει βγάλει η Ελλάδα στο χάντμπολ και, κατά την άποψή μου, πολύ καλή προπονήτρια».


Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-6, 8-7, 10-8, 13-10, 16-11 (ημχ.), 20-11, 22-14, 23-14, 25-18, 27-19, 28-21

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Κεπεσίδου, Διακογιάννη, Μαυρογεώργη Ν., Μπράουερ 5, Χρονοπούλου 2, Παπά 3, Μασμανίδου 3, Κοτσαμπουικίδου, Καλασνίκοβα, Κωστοπούλου, Αργυροπούλου, Χοτοκουρίδου, Τσακάλου 11, Χρυσή 4, Κοντοστεργίου, Μανδά

ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια): Παπαβασιλείου, Νούλα 5, Παπαδοπούλου 5, Ανθίτση, Σελεμίδου, Τζέριτς, Κορέια 2, Μούρνου 2, Ελευθεριάδου, Ράτσικα, Προκοπίδου, Καρσανίδου, Στρατάκη 4, Παπάζογλου, Μάστακα 3


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x