Τένις

«Στοπ» στην Εθνική μας!

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Εθνική Ομάδα γυναικών στο τένις από τη Δανία στον αγώνα μπαράζ για το Fed Cup, με αποτέλεσμα να μην κερδίσει την άνοδο της στη δεύτερη κατηγορία της ευρωαφρικανικής ζώνης.

Δεν τα κατάφερε τελικά η Εθνική ομάδα γυναικών στο τένις. Τα κορίτσια του Σταύρου Μιχαλόπουλου προσπάθησαν πάρα πολύ, αλλά ηττήθηκαν με 2-0 από την Εθνική Δανίας στο αποφασιστικό αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της ευρωαφρικανικής ζώνης στο Fed Cup.

Στο πρώτο κομβικό ματς η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ήταν αρκετά άτυχη, καθώς ηττήθηκε στο tie break με 2-1 από την Κάρεν Μπαρμπάτ. Η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε το πρώτο σετ με 7-5 games, αλλά στη συνέχεια ανασυγκρότησε τις δυνάμεις της και έκανε το break και πήρε το επόμενο σετ με 6-3.

Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο σετ, καθώς από αυτό θα κρινόταν ουσιαστικά η άνοδος στη δεύτερη κατηγορία, οι δύο αθλήτριες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος. Οι δύο αθλήτριες ήταν ισόπαλες με 6-6, όμως στο tie break η Μπαρμπάτ ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε τη νίκη με 7-6.

Στο επόμενο ματς το έργο της Μαρίας Σάκκαρη ήταν πάρα πολύ δύσκολο, καθώς είχε να αντιμετωπίσει την Καρολίν Βοσνιάκι, Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 19χρονη Ελληνίδα κατέβαλε συγκινητική προσπάθεια στο πρώτο σετ και κατόρθωσε να πάρει 3 games (6-3) από τη Δανέζα. Η Βοσνιάκι όμως έδειξε τη σπουδαία κλάση της στο δεύτερο σετ και το πήρε εύκολα με 6-0 games. Έτσι, έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στη Δανία με 2-0.

Μετά το ματς εξέφρασε την ικανοποίησή της για το θρίαμβο της ομάδας της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter γράφοντας το μοτό: «απαιτείται παραπάνω από ικανότητα για να παίξεις για τη χώρα σου».




Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x