Επικαιρότητα

Στουρνάρας: «Όχι νέα μέτρα το 2013-’14»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων και αύξηση φορολογίας έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τις συναντήσεις με την τρόικα.

Στοπ στα σενάρια περί νέων μειώσεων μισθών και συντάξεων και αύξηση της φορολογίας επιχειρεί να βάλει ο Γιάννης Στουρνάρας. Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις με την τρόικα, την Κυριακή, διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα ούτε φέτος, ούτε το 2014».

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους εκπροσώπους των δανειστών, χθες το πρωί.

Για νέα επικείμενα μέτρα έκαναν λόγο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Το απόγευμα της Δευτέρας (4 μ.μ.) ο υπουργός Οικονομικών θα έχει νέα σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών, με την προσδοκία να κλείσουν τα θέματα που παραμένουν ακόμη ανοικτά.

Αυτά είναι, κυρίως δύο, η μείωση των υπηρετούντων στο Δημόσιο τομέα, και η υστέρηση των φορολογικών εσόδων.

Στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Στη σύσκεψη Στουρνάρα-τρόικας που έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής, αποφασίσθηκε να μπει φρένο στο «deal» Eurobank και Εθνικής, ενώ οι δύο τράπεζες θα προβούν, τελικώς, σε ξεχωριστές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς».

Στη μείωση κατά 15% όλων των συντελεστών του χαρατσιού της ΔΕΗ συμφώνησαν –σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα. Σε ό,τι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι δύο πλευρές καταλήγουν στον αριθμό των 48 δόσεων προς εφορίες και ταμεία.

«Τα επόμενα 24ωρα θα κλείσουμε όλα τα ανοιχτά ζητήματα», διαμηνύουν κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x