Χάντμπολ

Στους «8» της Ευρώπης ο Δούκας!

Ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ για την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων»

Μετά από 38χρόνια ιστορίας ο Δούκας πανηγυρίζει μία πολύ μεγάλη πρόκριση στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» νίκησε 34-30 την Τουρκική Τάσοβα και συνδυασμό με την νίκη του 32-28 στο πρώτο ματς, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΔ, Κωστής Δούκας βρέθηκε στα αποδυτήρια και έδωσε τα εύσημα στους παίκτες και το προπονητικό τιμ. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου δεν ξέχασε τον Γιώργο Τσουμή –εκ των ιδρυτών της ομάδας- που έφυγε από την ζωή την περασμένη Τρίτη, στον οποίο και αφιέρωσε την επιτυχία.
Στάθηκε παράλληλα στο Ελληνικό πρωτάθλημα τονίζοντας ξεκάθαρα ότι η ομάδα θέλει την κατάκτηση του ενώ ανακοίνωσε και πριμ στους παίκτες με αφορμή την ιστορική πρόκριση.
Στο πλευρό του, ήταν και ο Γενικός γραμματέας του Συλλόγου και Γενικός Αρχηγός του τμήματος χάντμπολ, Θεόφιλος Βάτης ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για τις δύο πολύ μεγάλες νίκες που έφεραν τον Δούκα στους «8» του Τσάλεντζ Καπ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η Τάσοβα έχει εξαιρετικές μονάδες, αλλά εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα. Η Ευρώπη πιστεύω δεν θα μας κουράσει, αλλά θα μας δώσει ρυθμό και ενέργεια στην συνέχεια και του πρωταθλήματος», σχολίασε ο αριστερός εξτρέμ Στάθης Ζαμπούνης.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Μυλωνάς επεσήμανε: «Είχαμε διαφορά 4 γκολ από χθες. Θέλαμε να τρέξουμε και να πετύχουμε εύκολα γκολ. Ελέγχαμε το παιχνίδι, πήραμε διαφορά και στο τέλος ήρθε άξια η πρόκριση. Η Ευρώπη είναι κίνητρο για όλους, μακάρι να συνεχίσουμε στον θεσμό».


ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΤΑΣΟΒΑ 34-30 (16-11 ημχ.)
ΑΣΕΔ (Γιώργος Κρανάκης):
Ζαλώνης, Μωραΐτης 4, Τόμπρος, Τζηράς 9, Ζαμπούνης 7, Μανουσέλης, Μπραουδάκης, Αποστολίδης 1, Μπάρμπας, Ντούνης 1, Μπάγιος, Ζιβούλοβιτς, Νταρσουλάντ 1, Αραπακόπουλος 4, Μυλωνάς 7.
ΤΑΣΟΒΑ (Μοχάμεντ Μπακίρ): Σκρόμπανετς, Τζούριτς 3, Μπαλάς 5, Μπόζκουρτ 3, Τουφεξιντέρε 3, Γιουζαμπένκο, Κλιάιτς, Τσαλισκάν, Μπιεγκάλ 5, Καράνοβιτς 8, Σαπούν, Κανμπέρογλου, Τσέλικ 3, Ταιφούρ.
Διαιτητές: Γιόβιτς- Αρναούτοβιτς (Βοσνία), Παρατηρητής: Κόχεν (Ισραήλ): Δίλεπτα: 6-4, Πέναλτι: 4/4-3/4

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x