Τένις

Στους «8» του Gerry Weber ο Φέντερερ

Ο υπερασπιστής του τίτλου στο Gerry Weber Open Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά στο Χάλε χωρίς να εντυπωσιάσει νικώντας με 2-0 σετ (6-3, 7-5) τον Μάλεκ Τζαζίρι.

Το Νο. 3 του κόσμου Ρότζερ Φέντερερ πήρε άνετα το πρώτο σετ και γλύτωσε να πάει το παιχνίδι στα τρία σετ, μιας και ο Τυνήσιος Τζαζίρι προηγούνταν με 4-1 στο δεύτερο σετ, αλλά ο Ελβετός κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει τη νίκη.

Στόχος του Ελβετού «μαέστρου» είναι να φτάσει στον ένατο τίτλο του στο Gerry Weber Open στο Χάλε, προετοιμάζοντας τον εαυτό του ενόψει Γουίμπλετον και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Νταβίντ Γκοφάν.

Ο Βέλγος νωρίτερα είχε προχωρήσει στους «8», μετά την απόσυρση του Σέρτζι Στακόφσκι, ενώ το παιχνίδι ήταν στο 1-1 (4-6, 7-5) στα σετ και 2-0 προηγούνταν ο Γκοφάν στα games του τρίτου σετ.

inner

Νωρίτερα, ο Φέντερερ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον 34χρονο να μην «δείχνει» σημάδια απ’ τα πρόσφατα προβλήματα που είχε στην φυσική του κατάσταση, αφού πήρε ήρεμα το πρώτο σετ.

Όμως ο Τζαζίρι, πήρε το ρίσκο στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ και η προσέγγιση του στο παιχνίδι, επιβραβεύθηκε με break. Η αναμενόμενη αντίδραση του Φέντερερ ήταν γρήγορη, και ισοφάρισε το 4-1 με το οποίο ήταν πίσω και στη συνέχεια έκανε ξανά break, πριν σερβίρει για τη νίκη.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, στην συνέντευξη Τύπου ο Φέντερερ στάθηκε στον τρόπο παιχνιδιού του και στις δυσκολίες που συνάντησε απέναντι στον Τυνήσιο.

Αναλυτικά ο «βασιλιάς» είπε:

«Νόμιζα ότι διάβαζε το σερβίς μου καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ. Οπότε, ξεκίνησα να σερβίρω λίγο διαφορετικά στο δεύτερο. Είχα περισσότερη επιτυχία με αυτό τον τρόπο».

«Ήμουν χαρούμενος που άντεξα σε ένα δύσκολο παιχνίδι, επειδή πίστευα ότι είναι δύσκολο να παίζεις εναντίον του. Πάλεψα να διαβάσω την τεχνική του, τον τρόπο με τον οποίο πηγαίνει στην μπάλα και πραγματικά δεν μπορώ να πω που ακριβώς που πήγαινε».

«Εύχομαι να είχα παίξει λίγο καλύτερα κατά διαστήματα, αλλά πρέπει να σημειώσω ότι ο αντίπαλος μου με κράτησε εκτός ισορροπίας. Έκανε πραγματικά καλή δουλειά κάνοντας με να νιώθω άβολα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».



Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x