Κώστας Μιαούλης

Στους ΑΕΚτζήδες δεν μιλάνε μέσω κύκλων

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει για την μόδα των άλλων που χλεύαζαν οι «Ενωσίτες», αλλά τώρα τη… λούζονται από την ΠΑΕ τους και για το πώς μια 11η προσθήκη, θα… μετέτρεπε το χτίσιμο ομάδας σε… αγορά.

Μια σχέση για να έχει μέλλον, θα πρέπει να βασίζεται στην ειλικρίνεια σε οποιοδήποτε επίπεδο. Ειδικά όταν πρόκειται για μια σχέση, όπως είναι αυτή μιας ΠΑΕ, με τους φίλους της ομάδας. Ας που επιτρέψουν οι φίλοι και οπαδοί άλλων ομάδων, να καταγράψω πως στην προκειμένη περίπτωση, οι «Ενωσίτες» αποτελούν μια διαφορετική κατηγορία, από τους υπόλοιπους. Κι αυτό το γράφω, γιατί από τους οπαδούς όλων των πολύ μεγάλων συλλόγων της χώρας, έλαχε σε αυτούς να περάσουν αυτή την περιπέτεια, με την Γ’ και την Β’ Εθνική και την περιήγηση, στην άγονη γραμμή της ποδοσφαιρικής Ελλάδας.

Η πιο έντιμη συμπεριφορά λοιπόν, θα ήταν τουλάχιστον η ΠΑΕ ΑΕΚ, ν’ αποφύγει την τοποθέτηση για το μείζον ζήτημα της μη απόκτησης επιθετικού, με τοποθέτηση μέσω κύκλων, αλλά να το πράξει με μια ανακοίνωση. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η ΠΑΕ, μια επίσημη τοποθέτηση. Διότι η τοποθέτηση μέσω κύκλων, αποτελεί μια πρακτική που καθόλου δεν αρέσει στο υγιές κομμάτι των φιλάθλων, οποιασδήποτε απόχρωσης και σίγουρα παραπέμπει σε τακτική που ακολουθούν άλλες ΠΑΕ, που κάθε άλλο παρά συμπαθούν οι ΑΕΚτζήδες. Γι’ αυτό η διαρροή μέσω κύκλων της αιτιολόγησης του γιατί η ΑΕΚ, δεν προχώρησε η «Ένωση» στην απόκτηση επιθετικού, με τον τρόπο που έγινε, είναι αποκρουστική, τόσο για τον γράφοντα, όσο, απ’ όσο διαβάζω και για πολλούς άλλους φίλους της ομάδας.

Βέβαια αυτό θα πει κανείς είναι λεπτομέρεια. Σε έναν κόσμο όμως που στήριξε και ακολούθησε πιστά την ομάδα, δίχως να πει κουβέντα στα δύο δύσκολα χρόνια, η αμεσότητα είναι μεγάλη υπόθεση. Ο ΑΕΚτζής απαιτεί να του συμπεριφέρονται όχι ως πελάτη, αλλά ως έναν φίλαθλο-οπαδό που έχει μια άλλου είδους σχέση με την ομάδα, που έχει δοκιμαστεί σε υπερθετικό βαθμό, σε όλη αυτή την περίοδο.
Πάμε τώρα στο δια ταύτα. Κανείς δεν αρνείται πως η ΑΕΚ κάνει μια προσπάθεια καινούρια και θέλει ν’ ακολουθήσει μια διαφορετική μέθοδο.

Οι περισσότεροι ΑΕΚτζήδες δεν μίλησαν ούτε για σπατάλες, ούτε για υπερβάσεις που θα έπρεπε να γίνουν, μιας και έχουν τεράστια υπομονή στην συντριπτική τους πλειοψηφία και το έχουν αποδείξει. Δύσκολα όμως μπορεί να κατανοήσει κάποιος, πως μια 11η μεταγραφή, θ’ άλλαζε την ισορροπία στην τακτική της ΠΑΕ, πως δεν χτίζει αλλά αγοράζει. Η ΑΕΚ έχει κάνει αρκετές εύστοχες κινήσεις και ειδικά η μεσαία της γραμμή, σε ατομικό επίπεδο, από τις πιο πλήρεις, αν όχι η πληρέστερη στην Σούπερ Λίγκα. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μην σημειώσει την έλλειψη που υπάρχει στην επιθετική γραμμή. Αν η ΑΕΚ έκανε μια καλή κίνηση για την μπροστινή γραμμή, χωρίς να χρειάζεται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, δε νομίζω πως θ’ άλλαζε η τακτική και το πλάνο της.

Για να δώσω μια συγκριτική περίπτωση, μπορώ να μιλήσω για τις θέσεις των στόπερ. Για τα δικά μου στάνταρ κι εκεί υπήρχε η ανάγκη για την απόκτηση ενός έμπειρου παίκτη. Κατανοώ όμως πως η ΑΕΚ, θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής και την ευκαιρία, σε δύο νέα παιδιά, όπως είναι ο Τζανετόπουλος, αλλά και ο Κολοβέτσιος, να τους αναδείξει και να έχει ακόμα και οικονομικό όφελος (κανείς δεν το αρνείται πως έτσι προχωράνε οι ομάδες). Εκεί λοιπόν δέχομαι πως με την προσθήκη ενός ακόμα, ίσως ένα απ’ αυτά τα δύο παιδιά να «καιγόταν» και να μην είχε τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την θέση του επιθετικού. Ούτε είναι φρόνιμο και σωστό, να επωμίζεται ο προπονητής, την μη απόκτηση φορ, μιας και αν ήμουν, τουλάχιστον εγώ στη θέση του, θα ήθελα μια αξιοπρεπή λύση και όχι έναν παίκτη, που θα χρειαζόμουν καιρό για να τον έχω έτοιμο. Η ΑΕΚ όφειλε σε αυτό το θέμα να έχει βρει λύση, διότι και ο Κρισάντους που λογιζόταν ως μία λύση, φαίνεται να μην είναι σε πρώτο πλάνο για τον προπονητή. Ο Τζεμπούρ αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα», ωστόσο οι ομάδες δεν είναι τζόγος. Η ΑΕΚ όφειλε να είναι πλήρης στην θέση του επιθετικού.

Ο καθένας που στηρίζει αυτή την ομάδα, θέλει να πετύχει και πολύ περισσότερο είναι περήφανος γιατί τους παίκτες που έχει η ομάδα, σε καμία περίπτωση δεν τους απαξιώνει. Τους έχει στηρίξει, τόσο τους ίδιους, όσο και την ομάδα, ακόμα και στις μικρότερες κατηγορίες. Μακάρι να δικαιωθεί η ΠΑΕ, ως προς την επιλογή της να μην πάρει επιθετικό. Αυτό που αποτελεί όμως μεγά «φάουλ», είναι το ν’ απευθύνεται μέσω κύκλων σε ανθρώπους που έχουν δώσει, χρήμα, Σαββατοκύριακα και κυρίως την ψυχική τους ηρεμία γι’ αυτή την ομάδα. Την επόμενη φορά ας προτιμήσουν την ανακοίνωση. Αποτελεί αμεσότερο τρόπο επικοινωνίας από τους κύκλους και δεν παραπέμπει σε πρακτικές άλλων.

Επιπλέον, τις προσδοκίες της δημιούργησαν οι ίδιοι από την διοίκηση με τα μοτό και τα μηνύματα τους, πάντοτε μέσω του Τύπου. Κι επειδή κανείς, δεν γράφει κατά κανόνα, μόνο από το κεφάλι του, ειδικά το μεταγραφικό ρεπορτάζ, ας πρόσεχαν τι προσδοκίες καλλιέργησαν οι ίδιοι μέσω του Τύπου το καλοκαίρι, για τις μεταγραφές...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x