NBA

Στους δημότες τα έξοδα για το νέο γήπεδο των Μπακς;

Το χέρι βαθιά στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι πολίτες του Μιλγουόκι, ώστε να γίνει πραγματικότητα το σχέδιο για την ανέγερση του νέου γηπέδου των Μπακς.

Οικονομική ενίσχυση από τους δημότες απαιτείται για την ανέγερση ενός ολοκαίνουριου πολυλειτουργικού γηπέδου στο κέντρο του Μιλγουόκι για τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως τόνισε ο νέος πρόεδρος της ομάδας Πίτερ Φέιγκιν.

Σε χθεσινή (6/1) εκδήλωση χορηγού ο Φέιγκιν δήλωσε πως η υποστήριξη από την πόλη, την κομητεία και την πολιτεία είναι καθοριστική για να ξεκινήσει αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο που περιλαμβάνει εκτός από το νέο γήπεδο των «Ελαφιών» και πολλά εμπορικά καταστήματα και σύγχρονες πολυκατοικίες. Το κόστος αυτής της επένδυσης στην πλήρη μορφή του υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, με τα 400-500 να προορίζονται για τη νέα έδρα της ομάδας.

«Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς αυτή τη βοήθεια. Προσπαθούμε να βάλουμε όλες τις πλευρές προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος των Μπακς.

Οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας, Γουές Έντενς και Μαρκ Λάσρι έχουν δεσμευθεί πως θα επενδύσουν 150 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το παλιό της αφεντικό, ο Χερμπ Κολ δώρισε τα 100 από τα 550 που κέρδισε από την πώληση της ομάδας την περασμένη χρονιά.

Το «Μπράντλει Σέντερ», στο οποίο αγωνίζεται αυτή τη στιγμή ο Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του, είναι το παλαιότερο και πιο δυσλειτουργικό γήπεδο στο ΝΒΑ και δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες οικονομικές και μη μιας μεγάλης επαγγελματικής ομάδας.

Η λίγκα μέσω των κομισάριων της, Ντέβιντ Στερν και Άνταμ Σίλβερ έχει πιέσει τα τελευταία χρόνια αρκετά τους ιθύνοντες στην ομάδα, ώστε να βρεθεί σύντομα κάποια λύση, καθώς θεωρεί πως αποτελεί γενικότερο πρόβλημα του πρωταθλήματος (σε οικονομικό επίπεδο). Μάλιστα σύμφωνα με όρο που έβαλε η λίγκα κατά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της, αν δεν έχει ολοκληρωθεί το χτίσιμο της νέας έδρας τους στο Μιλγουόκι μέχρι το 2017, διατηρεί το δικαίωμα να αγοράσει την ομάδα και να διαχειριστεί την κατά το δοκούν την κατάσταση.

Σε μια τέτοια περίπτωση το σενάριο να μετακομίσουν σε άλλη πόλη φαντάζει πολύ πιθανό, καθώς το Σιάτλ και άλλες πόλεις καραδοκούν για να φιλοξενήσουν στα μέρη τους μια επαγγελματική ομάδα μπάσκετ.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x