Επικαιρότητα

Στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – Κίνας

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι επίσημες επαφές του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν που αναφέρει ότι Ελλάδα & Κίνα συμφώνησαν σε στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη.

Με μπαράζ διμερών συμφωνιών Ελλάδας-Κίνας, έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής, η αυλαία των επίσημων επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην χώρα του «Κόκκινου Δράκου».

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν σειρά συμφωνιών συνεργασίας και επιχειρηματικών συμβολαίων σε τομείς εμπορίου, ναυτιλίας, τηλεπικοινωνίας κ.ά.

Σε κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κίνας επαναβεβαιώνουν τη βούλησή τους για «περαιτέρω εμβάθυνση της Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, για εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα και ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας».

«Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στον χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου», είπε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Ζινπένγκ, στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον Αντώνη Σαμαρά.

Την ικανοποίησή της για την συμμετοχή κινεζικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Αφού καλωσορίζει και χαιρετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος Κινέζων επιχειρηματιών, η Αθήνα δηλώνει, παράλληλα, την πρόθεσή της να παράσχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις και υποστήριξη.

Από την πλευρά του το Πεκίνο, διαβεβαιώνει ότι θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Ελλάδα και Κίνα, τέλος, υπογραμμίζουν την κοινή επιθυμία τους να εργαστούν για μία επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, του οποίου η Κίνα αποτελεί Μόνιμο Μέλος.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x