Ισπανία

Σύνταξη στα 75 για Αραγονιές

Στα 75 του χρόνια ο Λουΐς Αραγονιές το πήρε απόφαση και βάζει τέλος στην προπονητική του καριέρα.

Σχεδόν για τέσσερις δεκαετίες υπηρέτησε το άθλημα ως τεχνικός ο Λουΐς Αραγονές, ο οποίος για άλλα 17 υπήρξε και ποδοσφαιριστής, αλλά αποφάσισε πλέον να αποσυρθεί από το χώρο.

«Πλέον, είναι δύσκολο για μένα προπονήσω και πάλι. Οπότε μπορούμε να το πούμε. Αποσύρομαι» δήλωσε ο Ισπανός, ο οποίος πάντως παρέμενε ανενεργός από το 2009 όταν και έφυγε από τη Φενερμπαχτσέ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του πέρασε από τους πάγκους πολλών ισπανικών ομάδων, γνωρίζοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με την Ατλέτικο Μαδρίτης στον πάγκο της οποίας βρέθηκε σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους.

Με τους «ροχιμπλάνκος» κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1977), τρία Κύπελλα (1976, 1985, 1992), ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας (1985) κι ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο (1974), ενώ με την Μπαρτσελόνα πανηγύρισε το Κύπελλο του 1988.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του πάντως ήρθε με την εθνική Ισπανίας το 2008 και την κατάκτηση του EURO που αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την ολοκληρωτική κυριαρχία των «φούριας ρόχας» τα επόμενα χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x