Επικαιρότητα

Συντετριμμένος ο Γιώργος Γεωργίου (video)

«Το μόνο καλό είναι ότι όπως τον είδα τώρα ήταν πολύ ήρεμος. Πολύ ήρεμος. Δεν το περίμενα. Τόσο όμορφος!», είπε μεταξύ άλλων ο συντετριμμένος πατέρας

Σε ηλικία μόλις 35 ετών «έφυγε» την περασμένη Κυριακή, ο γιος του γνωστού αθλητικογράφου, Γιώργου Γεωργίου, Τάσος, ο οποίος έπασχε από μία σπάνια ασθένεια, γνωστή ως «Αταξία του Φρίντριχ». Πρόκειται για μία κληρονομική πάθηση, που «χτυπά» τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και τα περιφερειακά νεύρα.

Η κηδεία του γιου του γνωστού δημοσιογράφου λεγινε σήμερα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών και ο Γιώργος Γεωργίου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «La biri biri» για το χαμό του.

«Πιστεύω ότι η κλάση του ήταν τεράστια. Τον βρήκε αυτή η ατυχία της πολύ σπάνιας ασθένειας. Είναι 1 παιδί στο 1,5 εκ. Το όνειρο του ήταν να γίνει σκηνοθέτης. Δεν μπορούσε να το κάνει μετά, μπήκε στην αναπηρική πολυθρόνα. Ο Τάσος είναι ιδιαίτερα αγαπητός από όλους τους Έλληνες, είτε τον ξέρουν είτε όχι. Παλιά είχε κάνει και εκπομπές, πιτσιρικάς με ροκ εκπομπές. Έφυγε. Έφυγε!», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Έγινε ξαφνικά αυτή η ιστορία και οφείλεται στην αρρώστια του. Να φανταστείς ότι όταν έπαθε το εγκεφαλικό η πίεση του πήγε 2. Και μας είπαν οι γιατροί ότι εγκεφαλικά είναι νεκρός. Η καρδιά του όσο αντέξει. Δεν άντεξε η καρδιά του. Καμιά βδομάδα έζησε. Ήταν η ασθένεια η οποία του έκανε καρδιακή ανεπάρκεια, το ανοσοποιητικό του σύστημα λόγω της ασθένειας του Φρίντριχ του στέρησε τα πάντα. Το μόνο καλό είναι ότι όπως τον είδα τώρα ήταν πολύ ήρεμος. Πολύ ήρεμος. Δεν το περίμενα. Τόσο όμορφος!».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:



Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει το προσωπικό του δράμα, λέγοντας πως «όταν αρρώστησε ο γιος μου το 1992, τον πήγα στην Αγγλία και έμαθα τα καθέκαστα. Έπαθε μια σπάνια ασθένεια. Ένα παιδί στο 1,5 εκατομμύριο. "Αταξία του Φρίντριχ" λέγεται. Είναι ανίατη, κληρονομική. Το κληρονόμησε και από μένα και από τη μητέρα του. Εγώ και η μαμά του είμαστε φορείς. Τώρα είναι 33 ετών, σε αναπηρική πολυθρόνα. Τα πόδια του έχουν παραλύσει, ενώ τα χέρια του τα κουνάει».

«Όταν μας είπε ο γιατρός τι περιμένει τον Τάσο κι εμάς, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Το πρωί που σηκώθηκα, πάω να πλυθώ και βλέπω τα μαλλιά μου άσπρα. Αρχίζω να μασάω ψωμί ψίχα και να σπάνε τα δόντια μου», είχε δηλώσει τότε.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x