Επικαιρότητα

Συγκλονιστικό αφιέρωμα της Liberation για τα 5 χρόνια πολέμου στη Συρία

Ειδικό αφιέρωμα στη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Ειδικό αφιέρωμα στη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Στο πρωτοσέλιδό της, υπό τον τίτλο «Ταχρίρ» στα αραβικά, που σημαίνει Ελευθερία, ο σύρος σκιτσογράφος Χουάν Θέρο σχεδίασε παιδιά πάνω σε ένα καρουζέλ, το οποίο έχει το σχήμα μιας κατάμαυρης βόμβας, σε κατακόκκινο φόντο που απεικονίζει το αίμα.

inner

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ειδική έκδοση της εφημερίδας έχει δημιουργηθεί από σύρους δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και διανοούμενους οι οποίοι διηγούνται τις εμπειρίες τους από μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και πέντε χρόνια.

«Οι δημοσιογράφοι που παρείχαν το βασικό υλικό της έκδοσης αυτής ήταν νεαροί διαδηλωτές του 2011 που έφτιαξαν και διένειμαν κρυφά εφημερίδες στην πόλη τους», ανέφερε ο Μπενεντίκ Ζανερό, του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Οι περισσότεροι από τους συντάκτες αυτούς βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία», διευκρίνισε ο αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας Γιοχάν Ιφναζέλ. «Η ιδέα είναι να περιγράψουμε την καθημερινότητα των Σύρων».

Ο πόλεμος που μαστίζει τη Συρία άρχισε τον Μάρτιο του 2011 με πρωτοφανείς διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.


Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x