Μαχητικά Αθλήματα

Συγκλονιστικό μήνυμα και «καρφιά» της Ράουζι για την Γενοκτονία των Αρμενίων (pic)

Το δικό της μήνυμα για την επέτειο των 101 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, έστειλε η πρωταθλήτρια του MMA, Ρόντα Ράουζι. «Καρφιά» σε Τουρκία και ΗΠΑ που δεν την αναγνωρίζουν.

Ακριβώς 101 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, με την 24η Απριλίου να θεωρείται συμβολικά η μέρα της επετείου, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι απαγχονίστηκαν.

Η πρωταθλήτρια του MMA, Ρόντα Ράουζι – ο προπονητής της είναι Αρμένιος – δεν ξέχασε την επέτειο τιμής και μνήμης και μέσω του λογαριασμού της στο instagram έστειλε το μήνυμα της για τους ανθρώπους που χάθηκαν.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την Τουρκία και τις ΗΠΑ, αφού οι πρώτοι δεν την αναγνωρίζουν ως γενοκτονία και οι δεύτεροι αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο, παρόλο που πρόκειται για 1,5 εκ σφαγιασθέντες.

«101 χρόνια πριν, χιλιάδες Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους στα χέρια των Τούρκων σε μια βάναυση γενοκτονία. Πάνω από έναν αιώνα προσπαθειών να ξεχαστεί αυτή η γενοκτονία, έχουν αποτύχει. Αν μη τη άλλο η άρνηση της Τουρκίας και των ΗΠΑ, έχουν κάνει πολύ κόσμο να μάθουν τα δεινά της Αρμενίας και να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία. Όμορφη μέρα ειρήνης θα είναι εκείνη που όλος ο κόσμος θα αναγνωρίσει όσα έχουν υπομείνει αυτοί οι άνθρωποι Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε. Σήμερα και κάθε μέρα θα θυμόμαστε αυτούς που χάσαμε. 1915 ποτέ ξανά» έγραψε η Ράουζι.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x