Επικαιρότητα

Συγκλονιστικό: Σε νεκροταφείο μετράπηκε παραλία στη Λιβύη

Οι σοροί τουλάχιστον 117 ανθρώπων ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης, οι περισσότεροι προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική.

Σε νεκροταφείο έχει μετατραπεί η παραλία της πόλης Ζουάρα στη Δυτική Λιβύη με τη θάλασσα να ξεβράσει πτώματα όσων πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν πιθανότατα στην Ιταλία.

Οι σοροί τουλάχιστον 117 ανθρώπων ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης, οι περισσότεροι προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική.

Η παραλία έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο προσφύγων, γεμάτη με σορούς νεκρών σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου και την μη κυβερνητική οργάνωση Migrant Report που επικαλείται στην ηλεκτρονική πύλη της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Αξιωματούχος του λιβυκού ναυτικού δήλωσε επίσης πως περισσότεροι από 100 σοροί Μεταναστών έχουν περισυλλεγεί μετά την ανατροπή πλοιαρίου στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Στην πλειονότητά τους οι μετανάστες προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική. Παιδιά βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Δεν είναι σαφές πότε σημειώθηκε το ναυάγιο. Τα πτώματα ήταν σε αποσύνθεση και δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί πότε πνίγηκαν.

Ραγδαία αύξηση στις αναχωρήσεις προσφύγων από τις ακτές της βόρειας Αφρικής με προορισμό την Ιταλία έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 700 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x