Επικαιρότητα

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό-πλοίο στο Πα ντε Καλαί

Από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε κανείς πάνω στα δύο πλοία ούτε έχει διαπιστωθεί κάποια διαρροή στο σημείο «προς το παρόν», επισημαίνουν οι αρχές.

Σύγκρουση ανάμεσα σ' ένα δεξαμενόπλοιο, που μεταφέρει 38.000 τόνους βενζίνη, και ένα φορτηγό πλοίο μήκους 220 μέτρων σημειώθηκε γύρω στις 03:00 τοπική ώρα στο στενό του Πα-ντε-Καλαί, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές ναυτιλιακές αρχές που είναι αρμόδιες για τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα.

Από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε κανείς πάνω στα δύο πλοία - αμφότερα με σημαία Χονγκ Κονγκ - τα οποία βρίσκονταν σε βρετανική ζώνη, Επιπλέον, δεν έχει διαπιστωθεί καμία απολύτως διαρροή στο σημείο «προς το παρόν», επισημαίνουν οι αρχές.

Συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο Seafrontier, μήκους 183 μέτρων με 27μελές πλήρωμα συγκρούστηκε με το «Huayan Endeavour, που ήταν κενό φορτίου και έχει 22μελές πλήρωμα. «Αυτή τη στιγμή το Seafrontier πλέει ακυβέρνητο, αλλά παρακολουθείται και το Huayan Endeavour.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης και Διάσωσης (CROSS), το στενό του Πα-ντε-Καλαί αποτελεί την «πιο πολυσύχναστη ναυτική οδό στον κόσμο, καθώς περνούν απ' αυτή καθημερινά περισσότερα από 400 εμπορικά πλοία, δηλαδή το ένα τέταρτο της παγκόσμιας κυκλοφορίας, στα οποία προστίθενται αλιευτικά και σκάφη αναψυχής».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x