Επικαιρότητα

Συμβαίνει τώρα στο Κίεβο: Ελεύθεροι σκοπευτές σκοτώνουν εν ψυχρώ

Νέα αιματηρά επεισόδια την Πέμπτη στο Κίεβο, λίγες ώρες μετά την ανακωχή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης το βράδυ της Τετάρτης. Διαδηλωτές πέφτουν νεκροί και τραυματίες από πυρά ελεύθερων σκοπευτών.

Σωροί πτωμάτων κείτονται την Πέμπτη στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. Συγκλονίζουν γι’ άλλη μία φορά οι εικόνες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στο αίμα πνίγηκε η κατάπαυση του πυρός που συμφώνησαν το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και οι
ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Το πρωί της Πέμπτης, ξέσπασαν πάλι συμπλοκές μεταξύ οπαδών της Αντιπολίτευσης και της Αστυνομίας, με αναφορές ακόμη και για πραγματικά πυρά και νεκρούς, παρά την συμφωνηθείσα εκεχειρία.

Σύμφωνα με τις αρχές, 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς, ενώ δυτικοί ανταποκριτές μιλούν για 15 νεκρούς διαδηλωτές από πυρά ελεύθερων σκοπευτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Οι νεκροί από τις συγκρούσεις των τελευταίων δύο ημερών έχουν φθάσει τους 28 και ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους χίλιους.

Οι αιματηρές συγκρούσεις το πρωί της Πέμπτης έχουν ως αποτέλεσμα να καταστεί αβέβαιη η προγραμματισμένη για σήμερα άφιξη των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας.

Η διπλωματική αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς στο Κίεβο, αλλά η νέα εκτράχυνση της κατάστασης αναβάλλει την επίσκεψη επ’ αόριστον.

Δείτε LIVE τις εξελίξεις από το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today :

http://rt.com/on-air/ukraine-central-kiev-protest/

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x