Βόλεϊ

Συμφωνία ΕΣΑΠ-ΠΑΣΑΠ με Ανδριανό

Σε συμφωνία κατέληξαν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΠ, του ΠΑΣΑΠ και της ΕΟΠΕ, παρουσία του Γιάννη Ανδριανού.

Οι δυο πλευρές συζήτησαν το νομικό πλαίσιο των τροποποιήσεων στον αθλητικό νόμο, σε ότι αφορά τις σχέσεις των ΤΑΑ και των επαγγελματιών αθλητών.

Ήτοι, επετεύχθη κατ’ αρχήν συμφωνία και για την αύξηση του αριθμού των ξένων βολεϊμπολιστών από τρεις σε τέσσερις στην Α1 βόλεϊ των ανδρών και για τη ρύθμιση των οφειλών των ΤΑΑ προς τους αθλητές.

Επίσης, συμφωνήθηκαν οι προϋποθέσεις αδειοδότησης και οι δόσεις εξόφλησης των οφειλομένων των σωματείων προς τους αθλητές. Για οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ, οι δόσεις θα είναι 24, για οφειλές από 10.000 έως 60.000 θα υπάρχουν 48 δόσεις και για οφειλές από 60.000 και πάνω οι δόσεις θα είναι 70.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, οι νομικοί σύμβουλοι των εμπλεκομένων φορέων θα διατυπώσουν το τελικό κείμενο που θα δοθεί στον Υφυπουργό αθλητισμού για να ψηφιστεί στη βουλή

Στη συνάντηση, τη Λίγκα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Παντελής Ταρνατόρος και ο νομικός σύμβουλος Χρήστος Ηλιάδης. Τον ΠΑΣΑΠ, εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Θανάσης Ψάρρας, ο διευθυντής Βασίλης Μηνούδης και η νομική σύμβουλος Φωτεινή Μηνάκη. Την ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Σιδέρης και η νομική σύμβουλος Κορνηλία Αποστολάκη. Νομικός σύμβουλος του κ. Ανδριανού ήταν ο Χρυσόστομος Μίχας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x