Επικαιρότητα

Συμφωνία για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις 2% του ΑΕΠ - επιστρέφουν οι θεσμοί

Το δημοσιονομικό μέγεθός και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των σημαντικών μεταρρυθμίσεων έχουν συμφωνηθεί - επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών σε ό,τι αφορά τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Αθήνα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το δημοσιονομικό τους μέγεθός και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους να έχει συμφωνηθεί, ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για «μεγάλη πρόοδο» και ανακοίνωσε πως τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα το ταχύτερο δυνατό.

Μέτρα 2% του ΑΕΠ για συντάξεις και αφορολόγητο

Όπως εξήγησε ο κ. Ντάισελμπλουμ, θεσμοί και Αθήνα συμφώνησαν σε μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ για μετά το 2019. Από αυτά, το 1% αφορά στις συντάξεις (με αφετηρία εφαρμογής το 2019) και το άλλο 1% το αφορολόγητο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εξήγησε πως εφόσον δημιουργηθεί το κατάλληλο δημοσιονομικό πεδίο θα δρομολογηθεί η συζήτηση και για τα αντισταθμιστικά μέτρα.

Στόχος όπως υπογράμμισε είναι να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για μία «συνολική πολιτική συμφωνία» που πρέπει να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατό.


Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x