Super League 2

Συμφώνησε με τις τροπολογίες ΔΗΜΑΡ η ΑΕΚ

Τη συναινετική διάθεση που δε διαπιστώνει απ’ την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε η ΑΕΚ. Με τη σύμφωνη γνώμη και της «Ένωσης», πέρασαν οι τροπολογίες που είχε προτείνει αρχικά το κόμμα και επανέφερε η ΔΗΜΑΡ.

Στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά το γήπεδό της η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί στην κατασκευή της «Αγιά-Σοφιάς». Το ίδιο συνέβη και με τη νέα δημοτική αρχή (που διατηρεί την αδιάλλακτη στάση της).

Η ίδια η «Ένωση» ωστόσο συνέχισε τη συναινετική στάση της στο θέμα. Με τη δική της σύμφωνη γνώμη λοιπόν, οι τροπολογίες που είχε ζητήσει ο Δήμος (και στις οποίες είχε επιτευχθεί συμφωνία αρχικά με τον ΣΥΡΙΖΑ) πέρασαν τελικά στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Κάτι που έγινε μετά την κατάθεσή τους από τη ΔΗΜΑΡ, η οποίας επανέφερε -και τελικά πέτυχε να γίνουν δεκτές- οι αλλαγές που αφορούν στη διασφάλιση του δασικού χαρακτήρα του άλσους, στα αντισταθμιστικά μέτρα για τα στρέμματα που θα χρησιμοποιηθούν και στις επιπλέον θέσεις πάρκινγκ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

«Τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση του χαρακτήρα του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας και την προσθήκη ρητών υποχρεώσεων κατά την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ επεδίωξε και πέτυχε η Δημοκρατική Αριστερά, με την κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων στο σχέδιο νόμου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και στο οποίο περιλαμβάνονται οι σχετικές με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ διατάξεις.

Έτσι, μια απαίτηση του κόσμου του ιστορικού σωματείου γίνεται πραγματικότητα, με το μικρότερο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος.

Η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα πρότεινε συγκεκριμένες τροποποιήσεις ώστε:

Α) Να διασφαλίζεται ο δασικός χαρακτήρας του Άλσους πέραν της παραχωρούμενης για την ανέγερση του γηπέδου έκτασης. Έτσι, θα αποφευχθεί η περαιτέρω οικοδόμηση και επιβάρυνσή του.

Β) Να προβλέπεται υποχρέωση δάσωσης/αναδάσωσης επιφάνειας ίσης με το παραχωρηθέν τμήμα του Άλσους, ώστε να υπάρχει περιβαλλοντική αντιστάθμιση στην περιοχή.

Γ) Να υπάρχει υποχρέωση τα πάρκινγκ για τις προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης να βρίσκονται σε ιδιόκτητο ακίνητο και άρα σε περιοχή εκτός του Άλσους.

Προς ικανοποίησή μας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έκανε δεκτές τις προτάσεις μας.

Με τις παραπάνω τροποποιήσεις:

• αποφύγαμε μία ενδεχόμενη αλλαγή του χαρακτήρα του Άλσους που θα άνοιγε την «κερκόπορτα» των αλλαγών χρήσης γης σε όλα τα μητροπολιτικά πάρκα,
• πετύχαμε αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας,
• ευελπιστούμε ότι οι όποιες -ορθές- επιφυλάξεις των κατοίκων για την κατασκευή του γηπέδου θα μπορούν να τεθούν σε επίπεδο διεκδικήσεων και διασφαλίσεων και σε βάθος χρόνου.

Πρώτιστο μέλημά μας είναι το γήπεδο να κατασκευαστεί με τους σωστούς όρους, ώστε να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό και τους φιλάθλους της ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x