Επικαιρότητα

Συνάντηση… 120 λεπτών με τους εκπροσώπους των θεσμών την Τρίτη

Οι διαβουλεύσεις των κ. Τσακαλώτου, Σταθάκη, Παπαδημητρίου και της κας Αχτσιόγλου με το κουαρτέτο διήρκεσαν μόλις δύο ώρες

Απρόσμενα νωρίτερα του αναμενομένου, και χωρίς δηλώσεις, ολοκληρώθηκε η χθεσινοβραδινή (Τρίτη) διαπραγμάτευση κυβέρνησης - θεσμών για τα δημοσιονομικά μεγέθη και τη συνολική επισκόπηση του προγράμματος που μάλιστα συμπτύχθηκαν σε μία συνάντηση και όχι σε δύο ξεχωριστές όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Οι διαβουλεύσεις των κυρίων Τσακαλώτου, Σταθάκη, Παπαδημητρίου και της κυρίας Αχτσιόγλου με το κουαρτέτο διήρκεσαν μόλις δύο ώρες.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι το σημείο εκκίνησης των συζητήσεων για τα δημοσιονομικά είναι η απαίτηση των θεσμών για μέτρα 2% του ΑΕΠ. Ωστόσο, σημειώνουν ότι στην πορεία της διαπραγμάτευσης αυτό μπορεί να μειωθεί, συμπληρώνοντας πως όποιος και να είναι ο αριθμός, αυτό ισχύει και για τα "καλά" και για τα "κακά" μέτρα.

Την ίδια στιγμή, ευρωπαϊκές πηγές χαρακτηρίζουν αισιόδοξη την εκτίμηση της ελληνικής πλευράς ότι είναι εφικτή μία τεχνική συμφωνία (staff level agreement) μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι "κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τελική συμφωνία". Επιπλέον, υπογράμμισε πως "η κυβέρνηση δεν ωραιοποιεί την κατάσταση ούτε και λέει ότι τελείωσε η λιτότητα", δήλωση που έρχεται σε διάσταση με τις αναφορές από το Μαξίμου.

"Ο Τσακαλώτος θύμισε τη δημιουργική ασάφεια Βαρουφάκη", σχολίαζαν δηκτικά πηγές της ΝΔ, ενώ ο τομεάρχης Οικονομικών της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε καταστροφικό για τη χώρα το σύρσιμο της αξιολόγησης και αναρωτήθηκε πότε θα έχουμε εκταμίευση της δόσης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x