Επικαιρότητα

Συναγερμός από απόπειρες αυτοκτονίας στρατιωτικών στη Λέσβο

Ενας ήπιε απορρυπαντικό, άλλος έπεσε στη θάλασσα.

Δυο αξιωματικοί του Στρατού στη Λέσβο, με διαφορά λίγες μέρες ο ένας από τον άλλον, προσπάθησαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους.
Κι αν το να προβαίνει σε τέτοιες απονενοημένες ενέργειες ένας έφεδρος στρατιώτης ή έστω ένας επαγγελματίας οπλίτης, όπως έγινε πριν έναν περίπου μήνα στο Μανταμάδο, μπορεί να το κατανοήσει κανείς, απόπειρες αυτοκτονίας από εκπαιδευμένους μόνιμους αξιωματικούς δεν ερμηνεύονται.

Δεν μπορεί να ερμηνευθεί πώς ένας ανθυπολοχαγός, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, μπορεί να αποπειράται να αυτοκτονήσει πίνοντας απορρυπαντικά. Ή πώς μπορεί να πέσει να πνιγεί στη θάλασσα ένας νέος στρατιωτικός γιατρός, απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής.

Τα δύο γεγονότα που συνέβησαν προσφάτως με διαφορά λίγων ημερών, έχουν προβληματίσει την τοπική στρατιωτική ηγεσία, που προσπαθεί να αντιληφθεί το «πώς» και το «γιατί» των δύο δυσερμήνευτων περιστατικών.

Το πρώτο συνέβη σε στρατόπεδο στην Αγία Παρασκευή. Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πίνοντας μεγάλη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού. Κυριολεκτικά διεσώθη την τελευταία στιγμή.

πηγή: www.parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x