Επικαιρότητα

Συναγερμός στη Γερμανία: Φόβοι για μεγάλο χτύπημα, έπιασαν 3 υπόπτους

Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζαν ένα μεγάλο χτύπημα στο Βερολίνο με στόχο είτε τον γερμανικό στρατό ή την αστυνομία

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις ανθρώπους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι υποστήριζαν έναν φερόμενο ως ισλαμιστή μαχητή και βοηθούσαν να προετοιμαστεί μια σοβαρή ενέργεια εναντίον του κράτους, ανέφερε το περιοδικό Focus στην ιστοσελίδα του.

To Focus ανέφερε πως οι ύποπτοι –από το Αφγανιστάν (27 ετών), από την Τουρκία (27 ετών) και από τη Γερμανία (25 ετών)– συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ο σαλαφιστής τον οποίο φέρεται να υποστήριζαν, συνελήφθη στις 21 Φεβρουαρίου και έχει προφυλακιστεί. Ο άνδρας αυτός είχε παραδεχθεί στις γερμανικές αρχές ότι σχεδίαζε να παρασύρει αστυνομικούς ή στρατιώτες σε μια παγίδα και να τους σκοτώσει με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι τρεις ύποπτοι προετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στο Βερολίνο με στόχο είτε τον γερμανικό στρατό ή την αστυνομία, ωστόσο δεν πρόλαβαν να εφαρμόσουν το σχέδιο τους μιας και οι αρχές έφτασαν έγκαιρα στα ίχνη τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο επικεφαλής της δημόσιας εισαγγελίας στην πόλη Τσέλε (βόρεια Γερμανία) δήλωσε σήμερα πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για δύο άνδρες και μία γυναίκα. Το γραφείο της εισαγγελίας, με το οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.

Αμφιβολίες για το χτύπημα στο λεωφορείο της Ντόρτμούντ

Στο μεταξύ, το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε, επικαλούμενο έκθεση των ανακριτών, πως υπάρχουν «σημαντικές αμφιβολίες» για το κατά πόσον οι επιστολές με τις οποίες αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ γράφτηκαν πράγματι από ισλαμιστές.

Τρεις πανομοιότυπες επιστολές γραμμένες στα γερμανικά που βρέθηκαν κοντά στο σημείο του συμβάντος στο Ντόρτμουντ είχαν οδηγήσει στην υπόθεση ότι στην επίθεση πιθανόν να υπήρχε ισλαμιστικό κίνητρο.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x