Γενικά

Συνειδητή επιλογή η Κορίνθιανς

Τρεις ομάδες της Ευρώπης ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του Αλεξάντερ Πάτο, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένος την περασμένη Δευτέρα.

Θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βραζιλίας, κάτι που τον οδήγησε στην Ευρώπη και τη Μίλαν σε πολύ μικρή ηλικία. Η απόδοσή του, όμως, παρουσίαζε συνεχώς πτώση, καθώς οι συνεχείς τραυματισμοί τον ταλαιπώρησαν πολύ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον επαναπατρισμό του Αλεξάντερ Πάτο, ο οποίος άφησε το Μιλάνο για χάρη της Κορίνθιανς.

Ο Πάτο βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή την περασμένη Δευτέρα και αποκάλυψε πως η Κορίνθιανς δεν ήταν η μόνη ομάδα που εξεδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτησή του. «Υπήρξαν τρεις ευρωπαϊκές ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για μένα. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες και να αποκαλύψω ποιες ήταν αυτές, αλλά ήταν τρεις σημαντικοί σύλλογοι. Εγώ, όμως, ήθελα να επιστρέψω στη Βραζιλία για να ξαναβρώ τον καλό εαυτό μου. Δεν ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ευρώπη και έτσι απέρριψα όσες προτάσεις είχαν φτάσει στα χέρια μου», ομολόγησε ο Πάτο.

Η επιλογή, λοιπόν, της Κορίνθιανς δεν ήταν… αναγκαστική. «Επέλεξα την Κορίνθιας γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος, με προοπτική και έχει έναν σπουδαίο τεχνικό. Αλλά αυτό που έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο, ήταν η αγάπη του κόσμου της ομάδας. Πριν ακόμα υπογράψω, με είχαν συγκινήσει με τα μηνύματά τους και τις ευχές τους. Δεν μπορούσα να μην το λάβω αυτό υπόψη όταν αποφάσιζα τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου», υπογράμμισε ο Αλεξάντερ Πάτο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων, οι ομάδες που κατά καιρούς ενδιαφέρθηκαν για τον Πάτο ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπαρτσελόνα και η Άρσεναλ. Αυτή, όμως, που έφτασε πιο κοντά στην απόκτησή του ήταν η Τσέλσι, η οποία πίεζε συνεχώς για να τον κάνει δικό της, κάτι που, τελικά, δεν κατάφερε. Όλα αυτά, βέβαια, πριν τους συνεχείς τραυματισμούς του Βραζιλιάνου.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x