Επικαιρότητα

Μαζικές συλλήψεις στη Χρυσή Αυγή

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και άλλοι τέσσερις βουλευτές συνελήφθησαν. Αναζητείται ο Χρήστος Παππάς. Επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα για συλλήψεις.

Με την κατηγορία πως η Χρυσή Αυγή δρα ως εγκληματική οργάνωση συνελήφθη τα ξημερώματα στο σπίτι του στην Πεύκη ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Έχουν επίσης συλληφθεί οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος (που μάλιστα πήγε ο ίδιος στη ΓΑΔΑ και θα τον υπερασπιστεί η δικηγόρος του Ρουπακιά) και Νίκος Μίχος (παραδόθηκε επίσης) και ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ενώ αναζητείται ο βουλευτής Χρήστος Παππάς.

Εκκρεμούν περισσότερες από 30 συλλήψεις μεσαίων στελεχών του κόμματος με τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς η κατηγορία αφορά κακουργηματικές πράξεις. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους σε όλη την Ελλάδα. Πέρα από την κατηγορία της δράσης εγκληματικής οργάνωσης αποδίδεται σε στελέχη της Χρυσής Αυγής σωρεία ποινικών αδικημάτων (πέντε ανθρωποκτονίες, σωματικές βλάβες κατά αλλοδαπών, βιαιοπραγία, εκβιασμοί, «προστασία», ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κλπ.) στο εννιασέλιδο πόρισμα. Αυτό, που στοχειοθετείται από διάφορες πλευρές, αναφέρει πως αποδεικνύεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος γνώριζε και συντόνισε όλες αυτές τις παράνομες δραστηριότητες.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη σύνδεση της υπόθεσης με τη Χρυσή Αυγή, οι καταθέσεις και οι έρευνες έχουν οδηγήσει τις αρχές στο συμπέρασμα πως το κόμμα της ακροδεξιάς δρα ως εγκληματική οργάνωση και αποφασίστηκε η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Παράλληλα η Πολιτεία έχει αποφασίσει να κλείσει τις κάνουλες της κρατικής χρηματοδότησης προς το συγκεκριμένο κόμμα. Συγκεκριμένα, θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση κομμάτων όταν σε πρόσωπα που τα διοικούν ή βουλευτές τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Oι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Θα δώσουν καταθέσεις κι ακολούθως πιθανώς να μεταφερθούν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x