Επικαιρότητα

Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Συνεχίζεται τη Δευτέρα (31/10) στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων η πρώτη από τις δίκες για την πολύκροτη υπόθεση του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι τρία άτομα: Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε ο 20χρονος, η υπεύθυνη της Εστίας της Σχολής, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Οι δύο πρώτοι βαρύνονται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ ο γνωστός Κρητικός πολιτικός κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρκογιαννάκης φέρεται να παρενέβη τηλεφωνικά στη διεύθυνση της Σχολής υπέρ ενός σπουδαστή, ο οποίος φέρεται να είχε χαράξει το όνομα του χωριού του σε τοίχο της Εστίας της Σχολής. Επισημαίνεται, πάντως, ότι η δικογραφία της υπόθεσης, που δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, είναι ξεχωριστή από αυτήν που αφορά στις συνθήκες του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη και η οποία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συνεδριάσεων, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων κατέθεσαν ως μάρτυρες -μεταξύ άλλων- οι χαροκαμένοι γονείς του Βαγγέλη, ένας συμφοιτητής του 20χρονου κατά το πρώτο έτος της φοίτησής του στη Σχολή, αλλά και η γνωστή δημοσιογράφος, Έλενα Ακρίτα.

Σημειώνεται ότι όπως είχε αναφέρει προ ημερών, στη "Νέα Κρήτη" ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, κ. Μπούκας, οι γονείς του Βαγγέλη βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. «Ευρισκόμενοι οι ίδιοι στην αίθουσα του δικαστηρίου και ακούγοντας πράγματα που αναφέρονται στο παιδί τους, η κατάστασή τους δε γίνεται να είναι χειρότερη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούκας.

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x