Επικαιρότητα

Σύννεφα πάνω από το κυβερνητικό στρατόπεδο

Σύννεφα πάνω από το κυβερνητικό στρατόπεδο τα τελευταία 24άωρα καθώς σε παρασκηνιακό επίπεδο διαπιστώνεται σοβαρή εμπλοκή στη διαπραγμάτευση.

Σύννεφα πάνω από το κυβερνητικό στρατόπεδο τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς σε παρασκηνιακό επίπεδο διαπιστώνεται σοβαρή εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, με την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών να βρίσκεται στον αέρα.

«Γερμανοί και ΔΝΤ δημιουργούν εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές στο iefimerida και αφήνουν να εννοηθεί πως στο παρά πέντε για τεχνική συμφωνία εγείρουν διαφορετικές αξιώσεις από αυτά που αρχικώς είχαν συμφωνηθεί. Εξ’ αυτού του λόγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος είπε σε συνέντευξή του (Σκάι): «κάνουμε τεράστιο αγώνα έτσι ώστε να μην ανακαλυφθούν εκ νέου προσχήματαγια να καθυστερήσει εκ μέρους του ΔΝΤ ή εκ μέρους οποιουδήποτε δεν θέλει να δώσει τον αέρα που είναι αναγκαίος στην ελληνική οικονομία».

Παρότι η στρόφιγγα των πληροφοριών παραμένει κλειστή, φαίνεται πως στην παρούσα φάση γίνεται σκληρό παζάρι για το πόσο θα μειωθούν αλλά και σε πόσες δόσεις θα γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις. Ενώ σκληρό πρέσινγκ υπάρχει και για το αφορολόγητο και για τον χρονικό ορίζοντα εφαρμογής του.

Παρασκηνιακές επαφές Τσίπρα-Τσακαλώτου
Κατά πληροφορίες του iefimerida ο πρωθυπουργός έχει από το Σάββατο διαρκείς επικοινωνίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στις υπό εξέλιξη διαβουλεύσεις, ενόψει του eurogroup της Παρασκευής. Και ακριβώς στην ίδια γραμμή κινείται και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από το Μαξίμου άλλωστε κρίνουν πως «υπάρχουν οι τεχνικές προυποθέσεις για να υπάρξει αυτή η συμφωνία».

Ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει η κυβέρνηση αν στο επερχόμενο eurogroup δεν επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και στο βάθος άγχος για τις δημοσκοπήσεις

Με φόντο τα παραπάνω, από την κυβέρνηση δεν κρύβουν την ανησυχία τους και για τις δημοσκοπικές μετρήσεις μιας και όσο καθυστερεί η αξιολόγηση εκτιμούν πως όλα κυλούν σε βάρος τους.

Επ’αυτού ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε “απολύτως φυσικό η κυβέρνηση να έχει υποστεί φθορά και από το πρόγραμμα δημοσιονομικήςπροσαρμογής και από το ότι η διαπραγμάτευση είναι ακόμα ανοικτή”, και έθεσε διλημματικού χαρακτήρα επιλογή για τους πολίτες- όταν έρθει η ώρα της κάλπης-μεταξύ αυτής της κυβέρνησης και της “καταστροφικήςπενταετίας 2010-2014”, όπως ο ίδιος τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x