Stoiximan Super League

Σωτηρία στο… 89’

Νίκη, ει δυνατόν και με δύο γκολ διαφορά, για να αποφύγει τον υποβιβασμό θέλει η ΑΕΚ απόψε υποδεχόμενη στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ τον Πανθρακικό. Τα πλάνα του Δέλλα και οι υψηλές παρουσίες.

Μία μέρα μετά τη συμπλήρωση 89 χρόνων ζωής και μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ βρίσκεται να παίζει την παραμονή της στην κατηγορία σε ένα ματς. Απόψε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Πανθρακικό (19:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) δεν υπάρχει γι’ αυτή άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης.

Οτιδήποτε διαφορετικό θα είναι σχεδόν καταστροφικό και θα τη φέρει σε δυσχερέστατη θέση, πιθανότατα χωρίς να κρατά την τύχη στα χέρια της, την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αν η «Ένωση» νικήσει, στη χειρότερη των περιπτώσεων θα διεκδικήσει τη σωτηρία της σε μπαράζ. Αν το κάνει με δύο ή περισσότερα γκολ διαφορά, θα εξασφαλίσει από σήμερα την παραμονή της.

Ένα ερωτηματικό

Ο Τραϊανός Δέλλας, που θα καθίσει στον πάγκο μαζί με τους Άκη Ζήκο, Βασίλη Μπορμπόκη και Αλέξανδρο Κολιάδη, φαίνεται πως έχει καταλήξει στο βασικό σχήμα με ένα ερωτηματικό. Η διάταξη 4-4-2 δεν αλλάζει και η θέση που εκκρεμεί είναι αυτή του δεξιού εσωτερικού μέσου, την οποία διεκδικούν ο έμπειρος Ρίκκα και ο πιο φρέσκος Φέτσης. Ο Αραμπατζής, ελλείψει του τραυματία Κωνσταντόπουλου, θα είναι βασικός στην εστία της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά τις 20 Δεκεμβρίου και την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μπουγαΐδης και Κουτρουμπής θα συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ, με τους Βλάχο εκ δεξιών και Τσουμάγκα εξ αριστερών τους. Ο Μητρόπουλος θα είναι αμυντικό χαφ έχοντας δίπλα του και αριστερά τον Γκερέιρο, ενώ μπροστά του θα κινείται ο Ανάκογλου. Ο Φούντας θα πλαισιώνει τον Πετρόπουλο στην επίθεση.

Εκτός πέραν του Κωνσταντόπουλου είναι και οι τιμωρημένοι Κορδέρο, Φουρτάδο, Κατίδης και Αρκούδας. Αναλυτικά η αποστολή: Αραμπατζής, Μοσχονάς, Γιάγκο, Κατσικοκέρης, Τσίτας, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Σταματής, Φούντας, Φέτσης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Β. Βλάχος, Αναστασόπουλος, Ανάκογλου, Μπουγαΐδης, Καραλής, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς.

* Η ΑΕΚ μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα ματς ως γηπεδούχος απέναντι στον Πανθρακικό. Τη σεζόν 2008/09 είχε επικρατήσει 1-0 και την επόμενη 3-2.

Το βάρος στην ψυχολογία

Ο Τραϊανός Δέλλας γνωρίζει καλά πως ο μεγαλύτερος αντίπαλος για τους παίκτες του είναι το άγχος. Αντιλαμβάνεται πως το φορτίο που καλούνται να σηκώσουν οι ως επί το πλείστον άπειροι παίκτες της ομάδας είναι τεράστιο, καθώς κουβαλούν μία ιστορία 89 ετών. Για το λόγο αυτό ο ίδιος και οι συνεργάτες του θέλουν να τους αποφορτίσουν κι έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογία. Δίχως ασφαλώς να αμελούν την τακτική, όπου δόθηκε βαρύτητα στις στημένες φάσεις και στην αντιμετώπιση των Παπαδόπουλου και Βαϊρουά.

Γεμίζει το ΟΑΚΑ

Περισσότεροι από 25-30 χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ αναμένονται απόψε στο γήπεδο. Η κρισιμότητα του αγώνα θα φέρει πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ παρά την πικρία του για την πορεία της αγαπημένης του ομάδας. Η γενική τιμή εισόδου στα 10 ευρώ διευκολύνει την παρουσία πολλών φιλάθλων. Ανάμεσα σε εκείνους που θα βρεθούν στο γήπεδο θα είναι μεγάλες μορφές του παρελθόντος, παλαίμαχοι παίκτες αλλά και ιστορικοί παράγοντες. Φήμες ήθελαν τον Δημήτρη Βιντιάδη να έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι στο γήπεδο, αλλά δύσκολα θα γίνει αυτό υπό το φόβο αντιδράσεων λόγω των συνεχιζόμενων καθυστερήσεων στην υπόθεση εισόδου του στην ΠΑΕ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x